Trener Rijeke

Kek uoči treninga na “Ernst Happel” stadionu: Utakmica će biti kvalitetna jer i njima i nama trebaju bodovi!

Ivan Volarić



BEČ Prije nego što su istrčali na travnjak i odradili posljednji trening uoči sutrašnje utakmice trener “bijelih” Matjaž Kek i branič Dario Župarić morali su obaviti svoje obveze prema medijima u press centru u utrobi “Ernst Happelu”. Kolege iz Austrije podsjetile su Keka da kao igrač GAK-a i “Spittalla” nije uspio svladati “Austriju” (slavio je kao igrač Maribora u Intertoto kupu), a najviše ih je zanimalo zdrastveno stanje Alexandera Gorgona. “Alex” je zdrav i spreman za razliku od Brazilca Hebera koji je ostao u Rijeci. Nije Kek mogao pobjeći ni od pitanja koje se nameće samo od sebe: Je li sutrašnja prva od dvije ključne utakmice u skupini za obje momčadi?



– Da, ovo su ključne utakmice… Događaj rezultata u ovoj skupini to nalaže i naše želje su pozitivan rezultat. “Austrija” je klub velike tradicije, dobro vođen. Očekuje nas zanimljiva utakmica, ofenzivna… I njima je polazište slično kao i nama. Uvijek je velika inspiracija igrati na Prateru. “Austrija” je unatoč problemima moćna ekipa, tehnički dobra s kvalitetnim pojedinicima. I njima trebaju bodovi, zato vjerujem da će utakmica biti kvalitetna – kazao je između ostaloga Kek.


Branič Dario Župarić nije dužio.– Očekujem da popravimo sve ono što smo napravili u zadnjih par utakmica i da se dignemo tamo gdje nam je mjesto, te počnemo igrati kao što znamo – rekao je Župarić.