Špekulacije

Kek opet o izborničkoj funkciji: ‘Još se nisam ni sa kim susreo, ne znam jesam li uopće kandidat’

Ivan Volarić

Nadam se da će se razumjeti, kada te nazove predsjednik Saveza, da kažeš – možemo porazgovarati – Matjaž Kek / Foto Ivica Tomić

Nadam se da će se razumjeti, kada te nazove predsjednik Saveza, da kažeš – možemo porazgovarati – Matjaž Kek / Foto Ivica Tomić



RIJEKAPostoji nekoliko medijskih verzija vašega mogućeg povratka za kormilo slovenske vrste. Razjasnite navijačima »Rijeke« što je tu istina?


– Kada se u Sloveniji otvorilo mjesto izbornika, normalno je da su mediji počeli tražiti kandidate i tu se počelo pojavljivati moje ime. Baš zbog toga da bih izbjegao bilo kakve špekulacije, nagađanja i teorije zavjere, rekao sam kolegama sa slovenske televizije da me nazvao predsjednik Saveza i na kraju krajeva, do tog susreta još nije došlo. E sada, jesam li ja kandidat Saveza ne znam, jer se nisu izjasnili. Sve ćemo vidjeti kroz razgovore.


Međutim, jasno je da se u bilo kakvim razgovorima s nekim klubovim ili reprezentacijama pita »Rijeku« jer ugovor je čvrst, te ima bitne stavke koje sam želio da budu uvrštene da bi se, ako dođe do bilo čega, pitala »Rijeka«. Stvarno ne bih htio da se špekulira s mojim imenom. Međutim, nadam se da će se razumjeti, kada te nazove predsjednik Saveza, da kažeš – možemo porazgovarati.




Na kraju krajeva, možda nisam njihov kandidat. Igram otvorenih karata da ne bi bilo špekulacija, odgovorne ljude u klubu obavijestio sam na vrijeme. Ne razmišljam ni o čemu drugom osim o tome kako zaliječiti poraz u Puli koji boli i peče, koji je teško pao našim navijačima – rekao je Kek.