Trener bijelih

Kek: Čeka nas jako teška utakmica, ali igramo na Rujevici i cilj su bodovi

Ivan Volarić

Matjaž Kek, Foto: D. ŠKOMRLJ

Matjaž Kek, Foto: D. ŠKOMRLJ

Nama je utakmica u Beču donijela dosta briga. Zbog ozljede i kartona otpao nam je Elez, Gorgon i Bradarić također imaju zdrastvenih problema. Očekuje nas teška i izazovna utakmica, rekao je Kek



Trener »bijelih« Matjaž Kek djelovao je na presici sazvanoj uoči subotnjeg večernjeg treninga prilično zabrinuto. Razlog su ožiljci u momčadi nakon bečkog trijumfa.


– Dolazi nam suparnik koji je u Maksimiru pokazao kvalitetu – govorio je Kek.


– Osječani su puni samopouzdanja. Nama je utakmica u Beču donijela dosta briga. Zbog ozljede i kartona otpao nam je Elez, Gorgon i Bradarić također imaju zdrastvenih problema. Očekuje nas teška i izazovna utakmica, ali mi igramo pred našim navijačima i naš cilj su bodovi. Veliki respekt do ekipe »Osijeka« koja je napravila dobre rezultate ove sezone, koja se pojačala i koja ima ratnički gard.




Osim na Eleza, po svemu sudeći i Bradarića i Gorgona, Kek neće moći računati ni na Brazilca Hebera. Srećom pa je susret u Beču donio i neke dobre stvari: Gavranovićev povratak golovima, Vešovića u prošlosezonskom izdanju, rastrčanog Acostyja…


– To su stvari koje su meni normalne i koje samo potvrđuju da ekipa ima kvalitetu i da treba kontinutet. Međutim, moramo smanjiti greške, s nekim stvarima nisam bio zadovoljani ni u Beču. Budući da nemamo puno mogućnosti trenirati pokušavamo doći do toga da zadovoljimo apetite naše uprave i navijača, a prije svega apetite nas samih. Promjene u momčadi? Očekujem reakciju igrača koji će dobiti priliku da dokažu da su s pravom u »Rijeci«! – rekao je Kek.


Matjaž Kek posljednjih dana u nekoliko navrata vratio se na suđenje u Puli. Za razliku od Batinića njegov kolega Scharer bio je u u Beču – nevidljiv.


– Neprimjetno je u slučaju sudaca kažu – dobro! Suđenje u Beču je bilo pravo – europsko. Međutim, što ću govoriti o stvarima koje samo slijepci ne vide. Normalno da je teško kada se događaju sudačke greške, ali to je naš život, moramo s time živjeti i biti spremni na to kako god to bilo nezgodno. Odgovor na neke stvari trebao bi doći od ljudi koji sve to vode, a u ovom slučaju se to prešutjelo na svim linijama.


Kako očekujete da netko drugi aktualizira problem suđenja kada je i sam klub zauzeo prilično miroljubive stavove po tom pitanju?


– Rekao sam već da neću više biti taj koji će stalno nešto govoriti kao babaroga. Pomirio sam se s time i neću to više komentirati iako u jednom trenutku kada ti pukne film moraš reagirati. Ovo je pitanje za nekog drugoga. Da mi opet netko nešto ne izvuče iz konteksta ili kaže da sam poslao neku poruku Upravi. Sigurno nam nije lako kada se događa ne jedna nego serija grešaka koje na kraju krajeva oduzimaju bodove i premije – poručio je Kek.