Gorica vs. Rijeka

KRAJ: Rijeka nije uspjela slaviti u Velikoj Gorici, VAR poništio gol Čolaka u 91. minuti

Portal Novilist.hr

Daniel Štefulj i Muhammed Musa/D. KOVAČEVIĆ

Daniel Štefulj i Muhammed Musa/D. KOVAČEVIĆ



RIJEKA Dobro ozračje, nekoliko standarnih izostanaka i pronađena forma najznačajnije su odrednice s kojima nogometaši Rijeke dočekuje današnji sudar s Goricom. Već sam spomen Gorice na Rujevici budi i evocira loše uspomene i iskustva, što s druge strane niti ne čudi, u šest dosadašnjih utakmica Velikoričani su čak pet puta matirali »bijele« i to sve u svom velikom nizu pa pomalo i stilu. Momčad Sergeja Jakirovića rušila je taktike i prepreke Matjaža Keka, Igora Bišćana, a jednom i Simona Rožmana na Rujevici (1:2).


Upravo u tom posljednjem susretu prvo Zwolinski, a potom i Dvorenković (u nadoknadi) torpedirali su Riječane 1:2 nakon što je u završnici susreta rezultat poravnao Tomečak. Izuzev prvog susreta kojeg je vodio Kek, a Gorica tek ušla u prvoligaško društvo (2:0), »bijeli« nisu našli načina kako izvući remi, a kamoli svladati Jakirovićev sastav. Uglavnom se sve svodilo na poprilično agresivnu i brzu igru protivnika igri kojeg je ton u napadu davao Lovrić, u biti Jakirović je znao kako se nametnuti Rijeci i dobrim je dijelom staviti u podređeni položaj.



Novi dan, nova utakmica. I neke druge okolnosti za oba sastava. Riječani nakon posrtaja od Lokomotive uhvatili su zamah pobjedama nad Dinamom i Slaven Belupom, Velikogoričani na startu proljeća uzeli su samo dva boda, u pet posljednjih utakmica osvojili su isto toliko bodova…




– Istina, Gorica nam dosad nije ležala. Ali nekako gledam da je to za nas prošlost sa starom godinom, sada gledamo samo naprijed – kaže Antonio Mirko Čolak. – Sad sam puno optimističniji. Pokazali smo da možemo jako dobro igrati u dvije formacije i da možemo neke stvari kombinirati. Dobili smo i taj važan impuls.



Čekamo službeni zapisnik utakmice.


Stigli su sastavi. U riječkom nema iznenađenja. Trener Simon Rožman izveo je očekivanu postavu. Na riječkoj klupi je šest igrača i vratar David. Među pričuvama su oporavljeni Gorgon i Capan, te Murić, Čeliković, Braut i Iglesias.


90+4 minute: Kraj utakmice.


90. minuta: Čolak je glavom zabio na ubačaj Štefulja u prvoj minuti sudačke nadoknade vremena.  Budući da je napadač Rijeke loše zahvatio loptu glavom, sudac Jović je naknadnom provjerom zaključio da se poslužio rukom iako je to teško utvrditi na temelju raspoloživih snimki. 


72. minuta: Rožman je uveo Gorgona umjesto Halilovića. Austrijski napadač otišao je u vršak napada, a Andrijašević u vezni red.


50. minuta: Lončar je neoprezno izgubio loptu, a Escoval morao zaustaviti prekršajem Lovrića nadomak kaznenog prostora u kontri Gorice. Lovrić je iz slobodnjaka prebacio živi zid i pogodio vanjski dio vratnice. Sreća je u ovom slučaju bila uz Riječane.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme.


45. minuta: Kraj prvoga poluvremena.


41. minuta: Trener Gorice Sergej Jakirović uvidio je gdje curi u njegovoj obrani. Iz igre je izvukao desnog beka Musu Mohammeda, a na njegovo mjesto uveo Hamada.


39. minuta: Lončar je odjurio u kontru, izašao sam ispred Kahline koji je novom sjajnom obranom sačuvao svoja vrata.


34. minuta: Novi udarac Halilovića i dobra reakcija vratara Gorice.


30. minuta: Halilović je probao svoj udarac iskosa, no Kahlina se nije dao iznenaditi.


22. minuta: Nevjerojatan promašaj Čolaka. Štefulj ga je idealno proigrao na drugoj stativi, vratar Kahlina je već bio savladan, a Čolak s nekoliko metara umjesto u nebranjenu mrežu poslao loptu u vratnicu.


15. minuta: Lovrić je izveo slobodan udarac, a Ndiaye glavom poslao loptu kraj gola.


10. minuta: Gorica je pritisnula, no još nema golova. Rijeka je zaprijetila preko Raspopovića koji je tukao kraj gola.


1. minuta: Počela je utakmica.


Gorica – Rijeka 0:0


Gradski stadion. Gledatelja: 2137. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Žuti kartoni: Halilović, Escoval, Smolčić, Velkovski (Rijeka), Jovičić, Čabraja, Čanađija, Lovrić (Gorica).


GORICA:  Kahlina, Muhammed (od 41′ Hamad), Jovičić, Babec (od 85′ Maslowski), Čabraja, Čanađija, Steenvoorden, Lovrić, Dvorneković, Špikić (od 66′ Mathieu), Ndiaye.


RIJEKA: Pandur, Escoval, Velkovski, Smolčić, Raspopović (od 74′ Braut), Halilović (od 72′ Gorgon), Lepinjica, Lončar, Štefulj, Andrijašević, Čolak.