Osvrt na polusezonu

KAPETAN RIJEKE “Teško se nositi s ekipama koje imaju puno veći budžet, drugi dio sezone će biti bolji za nas”

Portal Novilist.hr

Alexander Gorgon/Foto V. KARUZA

Alexander Gorgon/Foto V. KARUZA

Nećemo biti favoriti protiv Dinama u Kupu. Ipak, Kup je natjecanje koje kao da ima posebna pravila i već je bilo puno iznenađenja proteklih godina...



RIJEKA – Ne možemo reći da je polusezona bila ni sjajna, ali ni loša, vjerojatno nešto između. Vjerujem da ćemo na pripremama napraviti novi korak prema naprijed i pokazati kvalitetu na travnjaku u drugom dijelu sezone – smatra Alexander Gorgon, kapetan riječke momčadi, koji se za klupsku web stranicu osvrnuo na polusezonu te uspone i padove nogometaša Rijeke. 


“Bijeli” su završili ovu kalendarsku godinu kao treći na prvenstvenoj ljestvici, došli su do play-offa Europske lige, a u veljači ih očekuje četvrtfinale Kupa Hrvatske gdje će se susresti s Dinamom.


– Imali smo uspona i padova, što je posve normalno u sportu. Bilo bi lijepo da smo se kvalificirali u skupinu Europske lige, ali mislim da smo svi vidjeli da postoji određena razlika u kvaliteti. To je jednostavno tako, teško je ponekad nositi se s klubovima i ekipama koje troše puno više i imaju veći budžet. Imali smo i problem s ozljedama pa smo morali rotirati momčad. Ako mijenjaš stalno sastav ne možeš do kraja uigrati neke stvari, ali na kraju smo sve posložili i skupili više bodova nego što su mnogi očekivali – kaže Gorgon, koji je za trenera Simona Rožmana imao samo riječi hvale. 




– Simon Rožman je došao u jednu novu situaciju, od prvog dana je dao na važnosti svemu što smo napravili, pravi je profesionalac i kao svaki trener donio je neke nove ideje. Naravno, trebalo je vremena za prilagodbu. U početku je bio problem jer nismo imali rezultat, kasnije su svi mogli vidjeti da smo momčad. Kroz rad i trening promijenili smo neke detalje, a to se poslije vidjelo na rezultatima. Sada napredujemo sa Simonom i jako sam pozitivan i optimističan pred nastavak sezone koji će, vjerujem, biti još bolji za nas i naše navijače – zaključio je kapetan Rijeke najavivši i sljedeći susret s prvenstvenim liderom u Kupu Hrvatske. 


– Nećemo biti favoriti protiv Dinama u Kupu. Ipak, Kup je natjecanje koje kao da ima posebna pravila i već je bilo puno iznenađenja proteklih godina. Nažalost, razlika između nas i Dinama je možda ipak prevelika da se možemo boriti u prvenstvu kroz cijelu sezonu, ali u jednoj utakmici jasno je da imamo priliku. Dat ćemo sve od sebe da prođemo dalje. U prvenstvu je trenutno borba za drugo mjesto, vjerujem da ćemo ponovo pokazati da se na Rijeku može računati.