Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Tko je tu lud?

KAKAV PARADOKS "Nespremni" Franko u završnici ide »kao navijen«, a neki od suigrača nemaju snage niti za ispucati loptu...

Igrači Rijeke nakon sat vremena igre najčešće izgledaju ovako.../Foto Arhiva NL
Igrači Rijeke nakon sat vremena igre najčešće izgledaju ovako.../Foto Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 17. rujan 2019. u 9:41 2019-09-17T09:41:33+02:00

Ozljeda Velkovskog u derbiju samo je najsvježiji primjer čitavog niza problema od zimskog dolaska Igora Bišćana na Rujevicu.

RIJEKA Iz utakmice u utakmicu, iz kola u kolo. Rijekini igrači ruše se na travnjaku ili s bolnim grimasama, traže zamjenu i napuštaju teren. Čolak, Raspopović, Gorgon, Tomečak, Velkovski... Pitanje je samo tko je sljedeći. Ozljeda Velkovskog u derbiju samo je najsvježiji primjer čitavog niza problema od zimskog dolaska Igora Bišćana na Rujevicu. I angažmana Vedrana Naglića kojeg svi uglavnom hvale kad je u pitanju fizička sprema. Stručnjaka s kojim je Bišćan surađivao u Olimpiji na putu osvajanja dvostruke krune. Uglavnom su to istegnuća i distorzije, »odlaze« mišići, zglobovi i zadnje lože. Ozljede su postale jedina Rijekina konstanta.

- Količina ozljeda sigurno nije normalna, analizirali smo situaciju, ali nismo našli konkretan zaključak zašto nam se to događa. Činjenica je da su ozljede tu. Možda ćemo objaviti i plan treninga, ono što se i kako radi da ne bi ispalo da nešto skrivamo, ali sad od toga nema puno koristi. Iskreno, ja bih trenirao još jače, jer mislim da našim igračima to nedostaje - ustvrdio je Bišćan na presici nakon Hajduka.

No, problem ostaje. I pitanje je kada će Rijeka napokon zaigrati kompletna. To će onda biti prava vijest s Rujevice...

Drugi i ništa manje očigledan problem »bijelih« je novi pad na fizičkom planu u drugom poluvremenu. Momčad kao da se »ispuhala« i zaigrala na »staklenim nogama«. Energetski spremnici igrača posljednjih pola sata bili su daleko na rezervi, a Andrijašević ostao sam i odsječen na polovini gostiju. Uzalud je mahao rukom, preveliki je ponor bio između prvog napadača i umrtvljene vezne linije. I tu se opravdano nameće pitanje: kako Andrijašević, koji pravu utakmicu nije odigrao već dva mjeseca, ima više »dinamita« i snage u nogama od momčadi iza koje je dvotjedna stanka!? Franko u završnici ide »kao navijen«, a neki od suigrača nemaju snage niti za ispucati loptu...

Puno je pitanja, a malo odgovora s Rujevice. Uvjeti su vrhunski, metoda regeneracije vrhunska kakvu bi poželjeli i puno veći i bogatiji klubovi. A momčad bez svježine i prave energije. Toliko da mnogi (ne)opravdano zazivaju Uga Maranzu.

- Pa u njegovo vrijeme snaga je bila naš forte, uglavnom smo se dobrom spremom vraćali iz minusa i rušili sve žive protivnike u drugom dijelu utakmica - znakovito je ustvrdio nakon utakmice jedan od navijača Rijeke.

Slijede tri važna gostovanja u nizu (Istra 1961, Buje, Varaždin) u kojima imperativi vise i nad igračima i nad Bišćanom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.