Akcija navijača

JADRANSKI DERBI Armada poziva da se danas ne utrčava na teren, dresovi idu za Ovčaru

Edi Prodan

Nema utrčavanja ni skidanja dresova s igrača »Rijeke« jer će se donirati »Armadi«: važno je da svi gledatelji krajnje ozbiljno prihvate tu činjenicu jer će policija sankcionirati sve koji pokušaju ući u teren



RIJEKA Armadina ploča u spomen na žrtve Vukovara bit će uskoro postavljena na jednom od najvećih hrvatskih stratišta – Ovčari. Poruka je to koju su nam prenijeli čelnici KN Armada, predvođeni predsjednikom Dejanom Božićem.


– Već se dugo spremamo na postavljanje naše spomen ploče na Ovčari, a sad ćemo konačno tu našu veliku želju, taj naš dug prema hrvatskoj žrtvi u Domovinskom ratu i realizirati. S čelništvom HNK »Rijeka« postigli smo dogovor da se nakon utakmice protiv »Hajduka« dresovi igrača ne bacaju nasumice u publiku, već da se kulturno, civilizirano uruče Armadi – ističe Božić.


Nema, dakle, utrčavanja ni skidanja dresova i drugih dijelova opreme s igrača »Rijeke«, već će se sve zajedno donirati »Armadi«. K tome, važno je da svi gledatelji krajnje ozbiljno prihvate tu činjenicu jer će policija sankcionirati sve one gledatelje koji pokušaju ući u teren. Dakle, nema uobičajenog »stampeda« koji inače karakterizira zadnja kola, kraj utakmice nakon koje oprema igrača postaje suvenir navijača.




Igrači će Armadi naknadno uručiti svoje dresove, nakon čega će ona organizirati aukciju te opreme. Novac koji se prikupi iskoristit će se za nabavku i postavljanje spomen-ploče, čemu će Armada u Vukovaru, odnosno Ovčari u velikom broju i nazočiti.


– Armada prema Domovinskom ratu i žrtvama koje je Hrvatska podnijela za slobodu ima poseban stav. To je za nas – svetinja. Stoga je najmanje što možemo učiniti posvetiti spomen ploču toj velikoj hrvatskoj žrtvi – dodao je Božić.


Kako je poznato Armada je nedavno proslavila svoj 31. rođendan nizom prigodnih akcija, od sporta do zabave. Naravno, nisu se zaboravili ni Armadini heroji Domovinskog rata, ispred na legendarnoj Kantridi njima u čast postavljene ploče okupilo se Armadino mnoštvo kako bi još jednom pokazalo odanost i zahvalnost njihovoj ideji i žrtvi.


Ono što se pak događa ovih dana, prije zadnjeg kola u kojem se odigrava upravo utakmica Jadranskog derbija protiv Hajduka, je prisjećanje na dugi niz utakmica protiv tog, najljućeg rivala. Organizirana je tako u prostoru izloga Grada izložba ulaznica kroz povijest susreta, dužu od 40 godina, koja će ostati otvorena do 25. svibnja. Ono što je također izvjesno, očekuje se i jako dobra koreografija Armade. Uostalom, kako smo to od njih već i navikli, od one nedavne, rođendanske na utakmici protiv Intera koja svakako ide u red najboljih u dugogodišnjoj povijesti, pa sve do postanka Armade.