Presica uoči S. Belupa

IGOR BIŠĆAN: Da smo kompletni možda bi igrali bolje, a imali manje bodova…

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Rastegnuti smo na najjače, neki igrači praktički sa stola ulaze u igru, a onda to povlači niz drugih problema. O tome ni ne pričamo. Ima nas dosta koji igraju pod tabletama i daleko smo od idealne forme. Na moju sreću dečki daju sve od sebe i spremni smo na žrtvu zato smo bodovno tu gdje jesmo - rekao je između ostaloga Bišćan.



RIJEKA Trener Igor Bišćan i branič Dario Župarić izašli su ispred novinara u press centru na Rujevici uoči sutrašnjeg domaćeg prvenstvenog ogleda protiv Slaven Belupa.


–  Nastavlja se niz jako bitnih i jako teških utakmica za nas, sigurno da je pobjeda u Kranjčevićevoj pomogla da se u dobroj atmosferi dočeka utakmica protiv Slaven belupa. Svjesni smo da imamo dobre šanse pred našom publikom osvojiti nova tri boda. Igramo protiv ekipe koja je posebno nezgodna na gostovanjima. Bila je dosta tvrd orah za sve. Morat ćemo biti jako, jako dobri ako želimo, a uvijek želimo, pobijediti pred svojom publikom – započeo je Bišćan. 


U dosta ste komotnoj situaciji što se tiče bodovne zalihe, ali tek se zahuktava utrka za drugim mjestom. Koga vidite kao najopasnijeg konkurenta? Hajduka se budi… 




– Upravu ste, Hajduk izgleda kao najozbiljnija prijetnja, ali za očekivati je da će Osijek prije ili kasnije izaći iz krize. Međutim, mi u prvom redu moramo biti koncentrirani na sebe. U ovoj ligi deset se četiri kluba bore za europske pozicije i praktički svako drugo kolo igraš s izvranim konkurentom i to su bodovi koji dvostruko vrijede. Kriza od par utakmica te može odvesti u potpuno drugačiju situaciju. Trenutno se nalazimo u dobroj situaciji, ali u idućih četiri, peta dana su dvije utakmice koje nose šest bodova i vrlo brzo se možemo naći u problemima. Ne smijemo, niti ćemo olako pristupiti bilo kojoj situaciji ili utakmici.


Znate li da je Rijeka 26 utakmica u nizu bez poraza od Slavena?


– Ništa to ne znači… Tradicije se iz dana u dan ruše ili stvaraju. 


Ozljede, kartoni…?


– Sve je slično, vraćaju Acosty i Lepinjica.


Lončar je obnovio ozljedu?


– Lončar nije obnovio ozljedu već se dogodila nova ozljeda. Koliko je ozbiljna to ćemo saznati, ali nije bezazleno čim ga nema u kadru. Ne znam kolika će biti pauza, ali je ta ozljeda došla u nezgodnom trenutku… Krpat ćemo se…


Stalno se krpate, a bodovi se nižu. Osvojili ste 75 posto bodova otkada ste preuzeli momčad?


– Teško je to tako analizirati… Da smo kompletni i u formi kao krajem prvoga dijela sezone možda bi imali manje bodova… Vjerojatno bi bolje igrali, ali to ne znači da bi imali više bodova… Rastegnuti smo na najjače, neki igrači praktički sa stola ulaze u igru, a onda to povlači niz drugih problema. O tome ni ne pričamo. Ima nas dosta koji igraju pod tabletama i daleko smo od idealne forme. Na moju sreću dečki daju sve od sebe i spremni smo na žrtvu zato smo bodovno tu gdje jesmo – rekao je između ostaloga Bišćan.