Korado Vujnović

HNK Rijeka se sjetila svojega kroničara koji je prije dvije godine otišao u dobra spominjanja

Portal Novilist.hr

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL

Korado je u očima mnogih navijača Rijeke ostao upamćen kao zaštitni glas radio valova, čovjek je koji je disao i živio Rijeku, a emisija "Pod stijenama Kantride" ostala je njegov zaštitnik znak.



RIJEKA Na današnji dan prije dvije godine naprasno nas je napustio Korado Vujnović, jedan od zaštitnih glasova Radio Rijeke, koji je dobar dio svoje novinarske karijere posvetio praćenju sporta, ponajviše – HNK Rijeke. Upravo se riječki nogometni prvoligaš prisjetio svojeg kroničara prigodnim tekstom kojega prenosimo u cjelosti:


“Močinić za Mujanovića, Mujanović ide sam, sam Mujanović… goooooooooooooooooooooool, dvaaaa dvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, gooooooooooooooooooooool… Goran Mujanović! Slavite ljudi! Dva, dva… Rijeka ima Europa ligu…”


Prošlo je šest i pol godina od tog povijesnog usklika Korada Vujnovića i Roberta Ferlina na Mercedes-Benz Areni u Stuttgartu. Usklik koji je bijele ispratio u skupinu Europske lige, dan kada je san postao java.




Navijači Rijeke i danas se rado sjete tog trenutka i zato je teško vjerovati da su prošle već duge dvije godine bez našeg Korada Vujnovića, novinara Radio Rijeke, ali i našeg prijatelja i kolege, koji nas je iznenada napustio.


Korado je u očima mnogih navijača Rijeke ostao upamćen kao zaštitni glas radio valova, čovjek je koji je disao i živio Rijeku, a emisija “Pod stijenama Kantride” ostala je njegov zaštitnik znak.


Korado je imao tu čast da isprati Rijeku u Europsku ligu, ali i da dočeka taj toliko željeni naslov prvaka.


Kako je i sam rekao za njega su suze krenule kada je Stefan Ristovski poveo loptu i dignuo ruke u zrak u samoj završnici utakmice predoposljednjeg kola protiv Slaven Belupa u Koprivnici. Tada je shvatio da će njegova Rijeka postati prvak!


Svatko tko je poznavao Korada, znao je koliko su mu značile pobjede Rijeke, znali su s koliko je emocija proživljavao svaki poraz i s kojim je nestrpljenjem dočekao povijesni naslov prvaka. Prisutan u svakom trenutku, uz uvijek simpatično pitanje upućeno Matjažu Keku na kraju svake konferencije za medije: sastav?


Oni koji su ga imali priliku bolje upoznati, zapamtili su ga kao osobu blage naravi kojega je krasila ljupka čangrizavost koja ga je činila posebnim.  Isto tako znali su koliko su mu značile njegova obitelj, Silvija i kćeri Dora i Leda, njegova obitelj koju je nazivao svojom oazom mira.


Teško bi danas bilo prebrojati silne kilometre, utakmice, intervjue i priloge koje je Korado kroz godine napravio o HNK Rijeka. Korado je živio i disao Rijeku! I zato ga nikad nećemo zaboraviti”, stoji na klupskim stranicama HNK Rijeke.