Dvije strane

GOSPODIN PAVIČIĆ Neki samo zabijaju sjajne golove, a neki su uz to i sjajni ljudi

Jasmin Đečević

Domagoj Pavičić u akciji / Foto: R. BRMALJ

Domagoj Pavičić u akciji / Foto: R. BRMALJ

Svaka čast Domagoju Pavičiću, čak i da Rijeka nije uzela tri boda, a jest, pobjednik je već tada bio odlučen



Jedna od najvrućih tema odnosno priča ovogodišnje sezone domaćeg prvenstva zasigurno je prijelaz Marija Gavranovića iz Rijeke u Dinamo.


Ono što je počelo zadnji dan ljetnog prijelaznog roka na kraju se odigralo za vrijeme zimskog, a cijeli prvi dio sezone iznad tadašnjeg napadača bijelih lebdjela je koprena nelagode, napetosti i sumnje oko toga odlazi li ili ne, je li se stvarno sve dogovorio s plavima ili su sve opet krivi novinari. 


Dok su oni žešći navijači Gavranovića odmah prekrižili zbog “prelaska kod najvećeg konkurenta” mnogi su imali razumijevanja za nogometnog profesionalca – ide tamo gdje će zaraditi više novca, a njegov trud i zalaganje dok je branio bijelu boju nisu nikada bili upitni.




U konačnici, ugradio je veliki doprinos u sezonu iz snova riječkog kluba i osvajanje duple krune.


I naravno, kako to obično biva, upravo je Gavranović zabio prvi gol na utakmici i to, mora se priznati, gol kakvog zabijaju pravi napadači. Ni tu se naravno ne može ništa zamjeriti, to je njegov posao i pošteno je da zabije ako ima priliku.


Ali, nakon svega što je proživio u Rijeci, nakon podrške kakvu je imao s riječkih tribina čak i kada je postalo jasno da odlazi, Gavranović je “prkosno” i žestoko slavio gol protiv ekipe koja ga je, može se slobodno reći, vratila u nogometni život. 


A to se jednostavno ne radi. To ne rade ni puno veće face, ni puno jači napadači, ni puno zaj….. majstori.


Šteta, na taj je način pokvario sve one lijepe uspomene koje bi navijači Rijeke nosili u sebi zauvijek, a njegov boravak u Dinamu bi već pri sljedećem dolasku na Rujevicu bio nešto prihvatljivo i obično, skoro pa zaboravljena priča.


Ovako, gorčina će ostati.


Poetska pravda htjela je da gol na derbiju, i to sjajan, zabije i Domagoj Pavičić, zagrebački dečko koji je iz Dinama preselio na Rujevicu.


Međutim, ne samo da je gol bio sjajan nego je Domagoj još i održao lekciju iz korektnosti i poštovanja prema bivšem, ali i sadašnjem klubu. 


Svaka čast gospodine Pavičić, čak i da Rijeke nije uzela tri boda, a jest, pobjednik je već tada bio odlučen. 


Mnogi mogu zabiti sjajan gol, ali očito ne mogu svi biti i sjajni ljudi.