Rijekin lider

FRANKO ANDRIJAŠEVIĆ: Počeli smo igrati jedan za drugoga, na Poljud idemo po sva tri boda

Portal Novilist.hr

Franko Andrijašević/Foto Arhiva NL

Franko Andrijašević/Foto Arhiva NL

Za mene su utakmice protiv Hajduka drugačije. Imam svoje razloge. Neke stvari su mi se tamo dogodile u prošlosti i protiv njih je za mene drugačija utakmice - kaže Franko



RIJEKA Franko Andrijašević gostovao je u kultnoj emisiji Radio Rijeke “Pod stijenama Kantride”, osvrnuo se na pobjedu u Zaprešiću, ali i okrenuo prema predstojećem Jadranskom derbiju u Splitu.


– Stvarno smo dobro odradili sve ono što smo se dogovorili prije utakmice. Razbili smo Inter. Mislim da su ova tri poraza utjecala na nas i da smo se malo stabilizirali, rekli smo da neke stvari jednostavno moramo promijeniti. Igrali smo jedan za drugoga što nam je možda nedostajalo u nekim utakmicama. To nam se isplatilo. Osim toga u protekla dva tjedna smo dobro trenirali i radili i to nam se vratilo u Zaprešiću.


Zabili ste gol, asistirali… Išlo vas je u Zaprešiću?




– U meni je malo gorilo nakon ovih poraza. Onaj prvi poraz protiv Gorice na Rujevice, pa blamaža protiv Dinama. Nije bilo ugodno. U meni i svima nama je gorila želja da pokažemo da to nije prava slika nas i da možemo puno bolje. To smo pokazali. Netko će reći da Inter nije u najboljoj situaciji, slažem se, ali bez obzira na to pokazali smo dosta dobrih stvari. Sada je pred nama derbi u kojem možemo puno toga pokazati.


Protiv Hajduka ste zabili svoj prvi gol za Rijeku, ali isto tako i prvi pogodak po povratku na Rujevici?


– Za mene su utakmice protiv Hajduka drugačije. Imam svoje razloge. Neke stvari su mi se tamo dogodile u prošlosti i protiv njih je za mene drugačija utakmice. Možda sam baš u tim utakmicama najkoncentriraniji pa se namjesti da zabijem pogodak.  Opet, nebitno je tko će dati gol, bitno je da se Rijeka pokaže u najboljem izdanju da i tu utakmicu pokušamo dobiti.


Sigurno će ispunjene poljudske tribine biti posebna inspiracija?


– Sigurno da hoće. Oni su ove sezone jako dobri, na Poljudu je uvijek jako dobra atmosfera. Stadion će nakon boda u Maksimiru biti pun. Ostali su na minus četiri od Dinama, atmosfera će biti dobra, ali to će biti i nama vjetar u leđa. Svaki igrač voli igrati u takvoj atmosferi. Nakon ovako visoke pobjede spremni smo fizički i mentalno za derbi.


Hajduk je nepobjedvi na Poljudu ove sezone, gosti nisu osvojili niti bod. Može li Rijeka uzeti bod ili bodove?


– Može! Pokazali smo u Zaprešiću u nekim segmentima da možem bez obzira na to što Inter nije baš neko mjerilo. Prvo poluvrijeme ulijeva samopouzdanje. Istina da oni imaju sve pobjede doma, ali kad-tad i to mora stati. Vjerujem da će nakon naše utakmice i to stati. 


Pobjeda bi puno značila za samopozhdanje, ali i bodovni priključak za vodećim trojcem?


– Sigurno da bi. Hajduk je ove sezone jako dobar, mi smo upali u krizu, ali polako se vraćamo. Sigurno da bi se pobjedom približili na tri boda Hajduku i slika bi bila drugačija nego prije 15 dana. Vjerujem da to možemo odraditi. Ići ćemo na pobjedu i u to sam uvjeren – poručio je Andrijašević kolegi Robertu Ferlinu.