Dvije najbolje ekipe

FINALE KUPA Kek: ‘Pamte se pobjednici’; Petev: ‘Dobro se poznajemo’

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

Dinamu će to biti 20. finale Kupa, a do sada je slavio 14. puta. Rijeka će nastupiti u svom petom finalu, a do sada je tri puta pobijedila



Nakon što je osvojila prvi naslov prvaka, Rijeka će u srijedu u Varaždinu u finalu Kupa protiv Dinama imati priliku osvojiti i prvu dvostruku krunu.


“Jedan veliki privilegij je igrati finale Kupa. Jasne su naše želje jer pamte se pobjednici,” poručio je Matjaž Kek, trener Rijeke.


Kek je naglasio kako između finalista nema nedoumica. Ove sezone u četiri međusobna ogleda svaka  momčad ostvarila je po jednu pobjedu, a dvije utakmice okončane su remijem.




“Znamo kakav nas protivnik očekuje, vidjeli smo u subotu. Iza nas je teška sezona, ali vodi nas jedan veliki motiv i želja, uz sav respekt i poštovanje prema protivniku. Bio bih  presretan da bude jedna prava utakmica u krasnom ambijentu i dobra reklama za hrvatski nogomet”, ustvrdio je Kek.


Mario Gavranović nije igrao u zadnjem kolu i jedva čeka ogled u srijedu protiv Dinama.


“Svaki igrač se raduje ovakvim utakmicama, dvije najbolje ekipe u Hrvatskoj zasluženo su u finalu Kupa. Dobro smo se pripremili, želimo osvojiti i ovu titulu i sve ćemo napraviti da na terenu izgledamo bolje nego u subotu i da ovaj trofej odnesemo u Rijeku”, rekao je Mario Gavranović.


 Ispred nas je bitna utakmica, jako bitna utakmica za nas. Moramo se koncentrirati i biti pravi od početka do kraja. Dat ćemo sve od sebe da osvojimo trofej,” kazao je trener Dinama Ivajlo Petev uoči finala hrvatskog Kupa u kojem će u srijedu u Varaždinu igrati protiv Rijeke.


Petev je istaknuo kako ‘modri’ imaju problema s ozljedama, a situacija će biti jasnije nakon posljednjeg treninga.


“Vidjet ćemo. Nadam se da ćemo moći računati na Antolića, Leškovića i Sigalija. Odlučit ćemo nakon što odrade trening. Livaković je isto imao problem s aduktorom tako da ćemo vidjeti što će biti s njim također nakon treninga.”


Dinamo se s Rijekom ove sezone susreo četiri puta. Oba sastava su slavila po 5-2, a dvije utakmice su završile 1-1.


“Stvarno se dobro poznajemo. Kako mi njih, tako i oni nas. Bitno je da mi budemo pametni, da se koncentriramo od prve do zadnje minute. Moramo igrati koncipirano i tražiti svaku priliku da zabijemo. Vježbat ćemo sve, pa tako i jedanaesterce. Sutra je novi dan, nova utakmica i idemo po pobjedu,” poručio je Petev.


Kapetan Domagoj Antolić vjeruje u dobru utakmicu.


“Radujemo se finalu Kupa, ipak je to najljepša utakmica u sezoni. Ovo je posebno natjecanje. S obzirom na pobjedu 5-2 protiv Rijeke na Maksimiru prije par dana, podignulo se raspoloženje u svlačionici, kao i naše samopouzdanje. Jedva čekamo da počne finale. Nadam se da ćemo utakmicu riješiti prije jedanaesteraca,” poručio je Antolić.


Dinamu će to biti 20. finale Kupa, a do sada je slavio 14. puta. Rijeka će nastupiti u svom petom finalu, a do sada je tri puta pobijedila.