Napadač Rijeke

Čolak nakon Dalićevog poziva: ‘Presretan sam, velika je stvar naći se u ovom društvu’

Marko Cvijanović

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ

Dobro se osjećam, a i hoće me pogodak, to je najvažnije. Ovaj reprezentativni pretpoziv samo će mi biti dodatni razlog da još predanije radim i treniram - kaže Čolak



RIJEKA – Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis igrača za predstojeće važne kvalifikacijske utakmice za EURO 2020 protiv Slovačke u Trnavi (6. rujna) i Azerbajdžana u Bakuu (9. rujna). Na popisu dvadesettrojice igrača prvi se put našao krilni napadač Dinama Mislav Oršić, a na pretpozivu osvanuo napadač Rijeke Antonio Mirko Čolak.


– Presretan sam! Svaki hrvatski nogometaš sanja o tome da jednoga dana dobije poziv hrvatske A reprezentacije, drago mi je da sam dobio tu čast, bez obzira što je riječ o pretpozivu koji se može i ne mora aktivirati. Velika je stvar naći se u tako odabranom društvu najboljih nogometaša koje Hrvatska ima – kaže Čolak, koji je poziv zaslužio zahvaljujući zavidnoj golgeterskoj formi na početku sezone. Napadač »bijelih« u sedam je nastupa postigao pet golova i upisao dvije asistencije.


– Dobro se osjećam, a i hoće me pogodak, to je najvažnije. Ovaj reprezentativni pretpoziv samo će mi biti dodatni razlog da još predanije radim i treniram.Čolak je i protiv Osijeka potvrdio da ga zaista hoće pogodak, o tome će, uostalom, najviše reći potez iz 34. minute kada je efektno glavom matirao Ivušića. Golgeterska statistika mogla je biti i upečatljivija da je realizirao stopostotnu priliku u posljednjim sekundama ili da je splitski sudac Duje Strukan pokazao na bijelu točku.

– Žao mi je zbog propuštene prilike, ali pogledao sam još jednom snimku, osječki vratar imao je dobar kut u toj situaciji i odlično obranio. Na našu žalost, nismo imali sreće ni u nastavku akcije kad je Kvržić pogodio gredu. A što se jedanaesterca tiče, o tome netko drugi mora pričati… – zaključio je Čolak.




Na Dalićevom popisu našli su se vratari Lovre Kalinić, Dominik Livaković i Simon Sluga, braniči Domagoj Vida, Dejan Lovren, Tin Jedvaj, Matej Mitrović, Borna Barišić, Karlo Bartolec, Mile Škorić i Dario Melnjak, vezni igrači Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Mario Pašalić i Nikola Vlašić, odnosno napadači Ivan Perišić, Ante Rebić, Josip Brekalo, Bruno Petković i Mislav Oršić. Osim Čolaka, na pretpozivu su i Marko Rog, Filip Benković, Mijo Caktaš, Josip Juranović i Andrej Kramarić, u slučaju kojega problem predstavlja misteriozna ozljeda koljena.


Napadač Hoffenheima naknadno će biti pozvan ako uspije zaliječiti ozljedu. Bude li potrebe, Dalić će A reprezentaciji priključiti i nekoga od mladih reprezentativaca u dogovoru s Nenadom Gračanom. Reprezentacija se okuplja 2. rujna u Zagrebu gdje će trenirati do putovanja u Slovačku koje je zakazano za 5. rujna.