Trener svih trenera

Ćiro tvrdi da Dinamo nije jači od Rijeke: ‘Samo jedno molim Armadu. Oprostite Bišćanu’

Denis Frančišković

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić



Na Bijelu noć nije došao srebrni Zlatko Dalić koji će do kraja godine zasigurno posjetiti grad na Rječini, no zato je punu pozornost plijenio nekadašnji izbornik Miroslav Ćiro Blažević. Kako za mikrofonom na pozornici, tako i u susretima i razgovorima s brojnim poznanicima.


– Rijeka je opet aktualna, a Bišćan se afirmirao kao jedan nadareni trener. Ovaj značajan skup ljudi je samo potvrda da je Rijeka došla na jednu razinu velikog kluba. To je uistinu hipoteka koju treba braniti, a kako su rezultati krenuli, ja čak Rijeku stavljam u favorite za prvo mjesto, bez obzira na veliku razliku za Dinamom. Pazite što ću vam reći! Rijeka je jedan od favorita za titulu! – znakovito je prisnažio »trener svih trenera«.


Nije ga previše u toj izjavi obeshrabrila ni tvrdnja da je europski Dinamo ipak možda u ovom trenutku malo prejak za ostatak lige.




– Dinamo prejak? Ako hoćete čuti mišljenje jednog starog iskusnog trenera – Dinamo nije jači od Rijeke! – kategoričan je Ćiro.


Brončani hrvatski izbornik, rođeni Travničan, Kraljevičanin i kako kaže Riječanin, iznio je i svoju spoznaju Bišćanovog uspjeha.


– Bišćan je prije dolaska u Rijeku imao jednu famoznu referencu. Uveo je Rudeš u Prvu ligu, otišao u Olimpiju, osvojio Kup i prvenstvo i potom došao u Rijeku. I to u jednoj teškoj situaciji kada iza sebe nema ono najvažnije, a to su navijači. I onda napravio ovakvu seriju… Ja bih zamolio najvitalnije navijače da mu oproste. Dok se svi navijači ne pridruže momčadi, ona će bit hendikepirana – zaključio je Ćiro.