Napadač Rijeke

ANTONIO MIRKO ČOLAK: Pao nam je teret s leđa, sada na Poljud idemo po pozitivan rezultat

Denis Frančišković

Antonio Mirko Čolak/Foto Arhiva NL

Antonio Mirko Čolak/Foto Arhiva NL

Volim igrati na Poljudu. Uvijek je dobra atmosfera, uvijek su to dobre utakmice. To je neka vrsta inspiracije za nas igrače. Pogotovo jer su to uvijek derbiji. Što mogu obećati? Samo svoj način igre. Veliku borbu i rad za momčad. Dat ću sve od sebe, a vjerujem da će stići i nagrada u obliku gola ili asistencije  - kaže Čolak



RIJEKA Antonio Mirko Čolak, prvi napadač »bijelih«, vratio se u Zaprešiću starim dobrim navikama. Visoku pobjedu Rijeke garnirao je s dva lijepa pogotka i došao do brojke od šest golova ove sezone. Za napadača nema boljeg. I za vlastito samopouzdanje i za samopouzdanje cijele momčadi. Pogotovo pred novi Jadranski derbi, nedjeljni sudar na Poljudu koji bi mogao biti poslastica kola, a možda i cijelog prosinca u završnici turbulentne polusezone. Nije tajna da i Rijeka i Hajduk »pucaju« visoko, cilj je što bliže se približiti Dinamu i na kraju sezone »strpati u džep« ulaznicu za kvalifikacije za Ligu prvaka.


– Kakav je osjećaj? Odličan, zabiti dva gola i još onako pobijediti, baš sam sretan. Pao nam je neki teret s leđa – kaže Čolak. – Tako smo i pod Igorom Bišćanom dobili baš prvu utakmicu u Zaprešiću i krenuli s pozitivnim nizom. I sada se nadam nečem sličnom. Protiv Intera je bilo baš onako kako smo htjeli. Dobri smo bili u obrani, dobro koristili prostor i naravno zabijali. To je i bio naš cilj uoči utakmice.


Nedjelja donosi gostovanje kod Hajduka i utakmicu koja može puno toga prelomiti, poglavito u Rožmanovom sastavu.




– Ni nama ni Hajduku nije baš najbolje išlo u zadnje vrijeme. Zato je jako važno da smo sada pobijedili i već stavljamo fokus na Poljud. Svi znamo da se nogomet igra za bodove, ponekad igraš dobro pa gubiš, drugi put obrnuto. U Splitu želimo pokazati našu kvalitetu i kompaktnost. I preko nje doći do naše igre. Uvjeren sam da možemo izvući pozitivan rezultat.


Protiv Hajduka je dosad zabio dva gola.


– Volim igrati na Poljudu. Uvijek je dobra atmosfera, uvijek su to dobre utakmice. To je neka vrsta inspiracije za nas igrače. Pogotovo jer su to uvijek derbiji. Što mogu obećati? Samo svoj način igre. Veliku borbu i rad za momčad. Dat ću sve od sebe, a vjerujem da će stići i nagrada u obliku gola ili asistencije. Zato sam i tu. No, momčad je uvijek na prvom mjestu.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU