Pulski odjeci

ANTONIO MIRKO ČOLAK: Ostavili smo srce na terenu i zato smo osvojili trofej

Portal Novilist.hr

Tibor Halilović i Antonio Mirko Čolak/Foto R. BRMALJ

Tibor Halilović i Antonio Mirko Čolak/Foto R. BRMALJ



PULA Antonio Mirko Čolak nije mogao odabrati prave riječi nakon utakmice.


– Zasluženo smo osvojili trofej jer smo ostavili srce na terenu – govorio je neposredno nakon finala napadač Rijeke. – Hvala svima, suigračima i navijačima, svi skupa smo osvojili ovaj trofej. Naš plan je bio da stojimo u bloku i koristimo šanse koje nam se pruže. Branili smo se i na kraju uspjeli ono što smo planirali. Sezona nije mogla biti bolja, presretan sam!


Arijan Ademi čestitao je Rijeci na Kupu.




– Gledatelji su mogli uživati u nogometu dvije najbolje ekipe. Rijeka je pobijedila, čestitam im na tome. Šteta jer imali smo dosta šansi – rekao je veznjak Dinama. 


Trener Dinama Nenad Bjelica, prirodno, djelovao je razočarano nakon utakmice…


– Čestitke Rijeci na pobjedi. Zasluženo su pobijedili, bolje su iskoristili šanse koje su imali, a mi svoje nismo. Kada ne iskoristiš šanse ne možeš pobijediti. Nismo iskoristili penal u ključnom renutku. Da smo zabili vjerojatno bi pobijedili. Riječani su profitirali su puno iz malo situacija, ali to je nogomet. Dominirali smo, imali posjed, ali nismo nalazili rupe u njihovoj obrani, odnosno kako ih ugroziti. U nastavku smo išli u apsolutni rizik. Moraš riskirati kod 2:0. Probali smo se vratiti u utakmicu, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Moramo biti zadovoljni sa sezonom, bila je gotovo perfektna. Sreća se malo okrenula na stranu suparnika. Sve to je dio nogometa, treba biti bolji i pokušati iduće sezone osvojiti duplu krunu.


Kapetan Rijeke Zoran Kvržić bio je najbolji pojedinac finala.


– Čestitao bi svojim dečkima koji su ostavili srce na terenu. Branili smo se, ali znali smo što hoćemo. Došli smo po Kup! Dinamo je dominirao, ali mi smo znali po što smo došli i kako se postaviti – rekao je Kvržić.