Kapetan Rijeke

ALEX GORGON: Promijenili smo način treninga, a najbitnije da svi vide da imamo snage za 90 minuta

Portal Novilist.hr

Alexander Gorgon/Foto Arhiva NL

Alexander Gorgon/Foto Arhiva NL

Malo smo na početku pali sa svježinom, bile su nam teške noge. Međutim, dobar je signal što smo se dignuli u drugom poluvremenu. Međutim, da smo kako je utakmica nastavila teći bili slabi sa snagom to bi bio loš pokazatelj. Kada dođe svježina idućih dana sigurno će to izgledati bolje - rekao je Gorgon



RIJEKA Alexander Gorgon, kapetan nogometaša Rijeke, gostovao je u kultnoj emisiji Radio Rijeke “Pod stijenama Kantride” i osvrnuo se na trijumf u Koprivnici.


– Bila je jako teška utakmica, uvijek smo imali probleme protiv Slaven Belupa i to vani. Ne znam zašto to nije tako dobar teren za nas. Nismo puno puta tamo pobijedili. Vidjelo se u prvih 20-30 minuta da smo bili negdje, malo smo prespavali taj dio utakmice. Onda smo malo promijenili taktiku i onda je bilo bolje. U drugom poluvremenu je bilo kako treba biti.


Nije bilo reakcije momčadi odmah nakon primljenog gola?




– Stvarno ne znam koji je razlog. Nismo bili sigurni na lopti, kao da nam je falilo malo samopouzdanja. Možda je to i zbog toga jer je sada sve malo drugačije. Došao je novi trener, naravno da svaki trener ima svoje ideje. Promijenili smo način treninga. Malo smo na početku pali sa svježinom, bile su nam teške noge. Međutim, dobar je signal što smo se dignuli u drugom poluvremenu. Međutim, da smo kako je utakmica nastavila teći bili slabi sa snagom to bi bio loš pokazatelj. Kada dođe svježina idućih dana sigurno će to izgledati bolje. Najbitnije je da svi vide da imamo snage za 90 minuta.


Stvar je spasio vratar Prskalo kada je zaustavio udarac Krstanovića. Ispada da ste vi veterani odradili glavninu posla?


– Zato smo ovdje. Svakoga trebaš za uspjeh. Prskalo već pokazao puno puta kako je dobar vratar. Najbitnije je da kada imaš širinu u momčad da se to vidi kada se krene mijenjati. Super je da smo dobili još više snage kada su ušla trojica igrača s klupe.


Spomenuli ste ideje nova trenera, kako ide prilagođavanje na novoga trenera?


– Dobro nam je došla pauza za reprezentaciju. Imali smo vrijeme da se upoznamo i da nam trener predstavi svoje ideje. On želi da u svakoj utakmici izgledamo dominantno i da se druge ekipe trebaju prilagoditi na nas, a ne mi na njih. To nije nešto što će se vidjeti od danas na sutra, ali s vremenom će to izgledati bolje i bolje.


Slijede utakmice protiv suparnika koji će vam teško dozvoliti da dominirate. U subotu dolazi Gorica, pa idete u Osijek, zatim dolazi Dinamo?


– Kod Gorice je situacija slična kao i kod Slaven Belupa. Drugačija su ekipa, ali uvijek je tako da imaš dvije, tri ekipe protiv kojih se malo teže igra. Ne znam zašto, ali to je tako. Bit će lakše jer igramo doma, u Velikoj Gorici bi bilo teže. Pozitivan sam, nadam se da ćemo biti spremni od početka utakmica, da nećemo prespavati prvih par minuta jer vidjelo se da to svaka ekipa može iskoristiti.


Želite li komentirati “silenzio stampa” koji ste ukinuli?


– Mi smo proglasili silenzijo jer su novinari iz lokalnog medija na svojem portalu izvlačili naše izjave iz konteksta. Nisu baš pisali što smo im rekli. Mislim da to nije bilo pošteno prema nama jer je sve izgledalo da smo protiv trenera ili Uprave. Na kraju se vidjelo da smo mi sve napravili da se to sve smiri, ali za nas to nije bilo u redu što se napravilo i zbog toga smo proglasili silenzijo. Stavio sam to na instagram i svima je to bilo jasno zašto. Nadam se da se više ne moram vraćati na tu temu – rekao je Gorgon u mikrofon kolegi Robertu Ferlinu ne precizirajući o kojem se od brojnih lokalnih medija i portali radi.