Finale Alpe Adria Cupa

Prvi cilj Škrljevčana je pobjeda nad Mađarima, odluka o trofeju je u uzvratu

Zlatko Horvat

Damir Rajković s igračima AO Škrljeva/Foto Arhiva NL

Damir Rajković s igračima AO Škrljeva/Foto Arhiva NL

Lijepo je biti u finalu, ali finala se trebaju osvajati. Probat ćemo pobijediti za početak. Nećemo juriti rezultat, što veću prednost, već u uzvratu tražiti svoju šansu za osvajanje trofeja protiv momčadi u kojoj četiri Amerikanca i Delaš čine 95 posto momčadi. Napravili smo veliki rezultat, ali kao pravi sportaši nadamo se da to nije kraj – kaže trener Damir Rajković.

MAVRINCI »U predstavljanju polufinala protiv Levica istaknuo sam da je to velika stvar za nas, ali da na tome ne mislimo stati. Tako je i sada uoči finala, ne mislimo na tome stati iako smo već napravili puno više od očekivanja, kao debitanti i klub iz najmanjeg mjesta među 16 sudionika iz sedam država«, rekao je Vice Sepp, predsjednik Adria Oil Škrljeva na konferenciji za medije uoči prvog susreta finala Alpe Adria Cupa protiv mađarskog Egis Körmenda što se večeras s početkom u 19 sati igra u dvorani Mavrinci. U goste Adria Oil Škrljevu stiže drugoplasirana momčad mađarskog prvenstva, ambicozan sastav u kojem su nositelji igre četiri Amerikanca i Splićanin Mario Delaš.

– Mađari pucaju visoko, žele u FIBA-inu Ligu prvaka. Vjerujem da će naši navijači prepoznati trenutak, doći nam pomoći, a mi ćemo učiniti sve da s utakmice nose lijepe uspomene – kaže Vice Sep.


Ulaznice po cijeni od 20 kuna prodavat će se od 18 sati, sat vremena prije početka. Tajnik Alen Miculinić najavio je prigodnu prodaju klupskih majica. Prihod ide u humanitarne svrhe, za Zakladu Nore Šitum budući da je iznos skupljan za liječenje Mile Rončević premašen.


– Želimo napraviti praznik košarke – rekao je Miculinić.




Trener Damir Rajković ima problema sa sastavom. Izostat će prvi centar David Ušić, koji se ozlijedio protekle subote na Baldekinu.


– Žao mi je što u finale ne ulazimo kompletni, posljednja u pravoj seriji ozljeda je ova s Ušićem. No, očekujemo povratak Krstanovića i Šarca. Igramo protiv zaista snažne momčadi, koja godinama igra na vrlo visokoj razini i za nas je to pravi izazov. Lijepo je biti u finalu, ali finala se trebaju osvajati. Probat ćemo pobijediti za početak. Nećemo juriti rezultat, što veću prednost, već u uzvratu tražiti svoju šansu za osvajanje trofeja protiv momčadi u kojoj četiri Amerikanca i Delaš čine 95 posto momčadi. Napravili smo veliki rezultat, ali kao pravi sportaši nadamo se da to nije kraj – kaže trener Damir Rajković.


Trener Adria Oil Škrljeva pronašao je pukotine u mađarskom sastavu i to će njegova momčad pokušati iskoristiti.


– Imaju širinu, ali nisu visoki. Pokušat ćemo igrati agresivnmo u obrani od početka, te u napadu tražiti igru po dubini i pokušati ih opteretiti osobnim pogreškama. Krstanović se vraća, Šarac je izdržao trening poslije ozljede koljena, dok će Ušić probati osposobiti za iduću srijedu i uzvrat u Mađarskoj.

– Velika je čast igrat bio koji finale. Mislim da ćemo dati sve od sebe s kakvom god ekipom izađemo na parket. Dečki će stisnuti zube i odigrati kako mogu. Mađari su dobri, kvalitetniji od nas, ali uz našu agresivnu obranu možemo nešto napraviti – zaključuje kapetan momčadi Josip Barnjak.


Prvi susret finala prenosit će Kanal RI, a preuzet će ga Sportska TV.