NBA liga

Presudila slobodna bacanja: Philadelphia s “pola koša” svladala Chicago

Hina

Ilustracija Reuters

Ilustracija Reuters



Philadelphia 76ers Darija Šarića su sinoć sa 116-115 pobijedili u gostima Chicago Bullse, dok su Orlando Magic Marija Hezonja doživjeli poraz od New York Knicksa kod kuće.


Philadelphia je slavila protiv Chicaga, a najzaslužniji za pobjedu bio je Ben Simmons koji je zabio 32 koša, od čega dva slobodna bacanja 5.6 sekundi prije kraja.


Joel Embiid je ubacio 30 koševa uz 13 skokova, a Simmons je dodao 11 asistencija i sedam skokova za šestu uzastopnu pobjedu Philadelphije koja je u zadnjoj minuti nadoknadila zaostatak od pet koševa.


Šarić je odigrao solidnu utakmicu, u 32 minute na terenu zabio je 13 koševa sa šutom iz igre 5/11, a trice 1/3, te upisao osam skokova i dvije asistencije.Kod Bullsa najbolji je bio Bobby Portis sa 38 koševa, a Zach LaVine je dodao 23.

Chicago je vodio 115-114 i imao je loptu osam sekundi prije kraja, ali je onda Embiid ugrabio loptu. Simmons je s loptom došao do gotovo polovice terena kada je na njemu Denzel Valentine napravio prekršaj. Australac je realizirao oba slobodna bacanja.


Philadelphia je trenutačno sedma na Istoku s omjerom pobjeda i poraza 31-25.


Orlando Magic Marija Hezonje sinoć je doživio poraz kod kuće, bolji od njih sa 120-113 su bili New York Knicks koje je predvodio Trey Burke sa 26 koševa i šest asistencija.


Tim Hardaway Jr. je dodao 23 koša i šest asistencija za Knickse koji su ovom pobjedom prekinuli niz od osam poraza.


Evan Fournier je bio najbolji strijelac Orlanda sa 25 koševa, a Mario Hezonja je odigrao 27 minuta i u tom je vremenu upisao 15 koševa (šut iz igre 7/15, trice 1/4) i četiri skoka, dvije asistencije i dvije ukradene lopte).


Magic je pogodio 11 od svojih prvih 12 šuteva, uključujući svih pet trica do 41-31.


Na početku drugog poluvremena Magic vodi 76-65, no ta se prednost brzo istopila kada je Enes Kanter pogodio tri koša u seriji od 12-0 kojom su Knicks došli u vodstvo prvi put od sredine prve četvrtine. Polaganje Lancea Thomasa na početku zadnje četvrtine potvrdilo je vodstvo Knicksa koje nisu ispustili do kraja.Cleveland Cavaliers su sinoć također poraženi kod kuće, sa 106-103 su ih pobijedili Washington Wizards.

Bradley Beal je za pobjedu Wizardsa zabio 18 koševa, Kelly Oubre Jr. je dodao 17.


Wizards su gotovo ispustili prednost od 11 koševa kada je LeBron James zabio 14 koševa zaredom i doveo Cavse na 106-103. No, Beal pogađa polaganje, a James promašuje slobodno bacanje.


James, koji je All Stars utakmici prošli vikend proglašen MVP-jem, utakmicu je završio sa 32 koša, a J.R. Smith je ubacio 15. Ante Žižić nije ulazio u igru.