Odlazak legende

POČAST VELIKANU Duh Kobeja Bryanta bio je u svim dvoranama gdje se igrala NBA liga…

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Momčadi su utakmice započinjale držeći loptu do isteka 24 sekunde za napad ili osam sekundi ne prelazeći u suparničku polovicu, čime su se simbolično oprostili od Bryanta koji je tijekom 20-godišnje karijere u Los Angeles Lakersima nosio dresove s tim brojevima i postao jedini košarkaš u povijesti kojemu je jedan NBA klub umirovio oba dresa

ZAGREB Sve sinoćnje utakmice u NBA ligi započele su odavanjem počasti tragično preminuloj košarkaškoj legendi Kobeju Bryantu, koji je u nedjelju poginuo u padu helikoptera u okolici Los Angelesa. Mnogi su igrači u Bryantovu čast na tenisice u kojima su igrali pisali poruke posvećene legendi i njegovoj 13-godišnjoj kćeri Gianni, koja je također poginula u tragičnoj nesreći s ukupno devet žrtava.Momčadi su utakmice započinjale držeći loptu do isteka 24 sekunde za napad ili osam sekundi ne prelazeći u suparničku polovicu, čime su se simbolično oprostili od Bryanta koji je tijekom 20-godišnje karijere u Los Angeles Lakersima nosio dresove s tim brojevima i postao jedini košarkaš u povijesti kojemu je jedan NBA klub umirovio oba dresa.

U Bryantovu čast je mladi razigravač Atlante Trae Young utakmicu protiv Washingtona započeo noseći dres s brojem 8, a potom ga zamijenio svojim s brojem 11 u kojem je potom odigrao utakmicu na Kobejevoj razini. 


Knickse je u pobjedi nad Netsima sa 22 koša i 15 skokova predvodio Julius Randle, Bryantov suigrač u njegove dvije posljednje sezone. Marcus Morris je postigao 21 koš za pobjednike. Najbolji kod Netsa sa 23 koša bio je Spencer Dinwiddie, koji je odrastao u Los Angelesu idolizirajući Bryanta.


»Rođen sam 1993., a on je draftiran 1996. Mojoj generaciji on je bio sve, cijeloj generaciji djece iz Los Angelesa. On je moje djetinjstvo«, kroz suze je poručio Dinwiddie.