NBA liga

Orlando doživio novi poraz

Hina

Reuters

Reuters



Mario Hezonja je upisao solidan učinak sa 12 koševa u još jednom porazu svojih Orlando Magica, dok je Ante Žižić uz skromnu minutažu bio slab u pobjedi Cleveland Cavaliersa.


Orlando Magic je poražen u gostima od Milwaukee Bucksa sa 102-86 iako su domaćini igrali bez Giannisa Antetokounmpoa. No, predvodio ih je Shabazz Muhammad sa 22 poena, Eric Bledsoe je upisao triple-double sa 20 koševa, 12 skokova i 11 asistencija, a Khris Middleton je ubacio 18 koševa.


Za Orlando (24-57) je ovo treći uzastopni poraz i treći u sezoni od Milwaukeeja (44-37). To je također i zadnja utakmica u gostima Magica.




Bucksi će biti šesti na Istoku ako pobijede u zadnjoj utakmici u Philadelphiji raspoložene 76erse.


Nikola Vučević je zabio 17 koševa i ugrabio 10 skokova, dok je Bismack Biyombo ubacio 14 uz šest skokova. Hezonja je u 30 minuta upisao 12 koševa (šut iz igre 5/12) no promašio je svih šest pokušaja za tricu. Tome je dodao pet skokova i jednu ukradenu loptu


Cleveland Cavaliers su sa 123-109 bili bolji od New York Knicksa u Madison Square Gardenu. Kevin Love je bio najbolji strijelac Cavsa sa 28 koševa, a LeBron James je dodao 26 koševa, 11 asistencija i šest skokova. Žižić je dobio samo minutu i u tom je vremenu zabio dva koša (1/1).


Michael Beasley je zabio 20 koševa za Knickse kojima je ovo šesti poraz u sedam utakmica.


Denver Nuggets su sa 88-82 svladali Portland Trail Blazerse, a Nikola Jokić je upisao svoj drugi triple-double u isto toliko utakmica. Denver je ovom pobjedom ostao u igri za doigravanje.Trenutačno je izjednačen s Minnesotom na osmom mjestu Zapadne konferencije. Momčad koja pobijedi u srijedu dobija mjesto u završnici.


Jokić je zabio 15 koševa i tome je pridodao 20 skokova i 11 asistencija za Nuggetse. Will Barton je bio najučinkovitiji u redovima Nuggetsa sa 22 koša, dok je kod Poretlanda najbolji bio Damian Lillard sa 25 koševa. Blazersima je ovo četvrti uzastopni poraz i propustili su priliku da pobjedom odiguraju prednost domaćeg terena u prvom krugu završnici. No, ako pobijede Utah Jazz u srijedu, mogu biti treći na Zapadu.


San Antonio Spurs su 21. put zaredom osigurali nastup u završnici, svladavši sinoć sa 98-85 Sacramento Kingse. Rudy Gay je ubacio 18 koševa, a Manu Ginobili 17.


Ova pobjeda je omogućila Spursima (47-34) da nastave najdulji niz postsezona u NBA i izjednače se s Portland Trail Blazersima (1983.-2003.) na drugom mjestu. Syracuse Nationals/Philadelphia 76ers drže rekord sa 22 sezone od 1950. do 1971.


Spurs mogu biti peti ili čak osmi na Zapadu, ovisno o rezultatima utakmica koje se igraju u utorak i srijedu.


Najbolji strijelac utakmice bio je Willie Cauley-Stein sa 25 koševa za Sacramento (26-55) koji više nema izgleda za završnicu.


Minnesota Timberwolves nastavili su svoj put prema mjestu u doigravanju pobjedom nad Memphis Grizzliesima od 113-94. Karl-Anthony Towns je zabio 24 koša uz 18 skokova za pobjedu kojom su Timberwolves (46-35) ostali u igri za postsezonu. Nakon pobjede Denver Nuggetsa nad Portland Trail Blazersima, utakmica u srijedu između Nuggetsa i Timberwolvesa u Minnesoti odlučit će tko ide u završnicu.


Ako New Orleans Pelicans izgube od Los Angeles Clippersa i od San Antonio Spursa u srijedu, i Nuggets i Timberwolves idu u doigravanje.


Russell Westbrook je sinoć upisao svoj 25. triple-double ove sezone za pobjedu Oklahoma City Thundera od 115-93 nad Miami Heatom čime je ta momčad, sedma na Zapadu, osigurala nastup u doigravanju, osmi put u 10 sezona otkako su se preselili iz Seattlea. Westbrook je ubacio 23 koša, ugrabio je 18 skokova i upisao 13 asistencija. Paul George je dodao 27 koševa, a Jerami Grant 17.


Josh Richardson je predvodio Miami sa 18 koševa, dok je Hassan Whiteside dodao 16. Miami je još prošli tjedan odigurao postsezonu, ali je pao sa šestog na sedmo mjesto Istočne konferencije i izjednačen je s Milwaukeejem.