Rezanje proračuna

Novi udarac riječkoj košarkaškoj sceni: Kvarner otkazao Alpe Adria Cup

Zlatko Horvat

Riječani sutra u 20 sati odrađuju susret 5. kola A-1 lige s Cibonom u Zagrebu / Foto Vedran KARUZA

Riječani sutra u 20 sati odrađuju susret 5. kola A-1 lige s Cibonom u Zagrebu / Foto Vedran KARUZA



RIJEKA – “Kvarner 2010” neće ove sezone igrati Alpe Adria Cup. Odluka je to kluba, koji je drastičnim rezanjem klupskog proračuna morao i srezati momčad, na što se nadovezao raskid ugovora sa Sinišom Štembergerom i Amerikancem Richardsonom i ozljeda koljena Ivana Miličevića. Budući da Marijan Mance trenutno u rotaciji ima samo sedam igrača za A-1 ligu, trebalo je smanjiti mogućnost ozljeda na najmanju moguću mjeru. Budući da će A-1 liga prioritet, ceh je platio Alpe Adria Cup, u kojem su Riječani prvi susret trebali odigrati 8. studenog u Centru Zamet protiv Rogaške.


– Otkazali smo nastup na način da smo pronašli zamjenu u jednom češkom klubu. Kao osnivači lige, ostajemo u natjecanju za iduće sezone. Nismo sada izašli naprasno, niti zbog smanjenja troškova, već isključivo zbog kratkog sastava i mogućnosti novih ozljeda – kaže Marko Šamanić, sportski direktor “Kvarnera 2010”.


Riječani već sutra odrađuju susret petoga kola A-1 lige. U Košarkaškom centru Dražen Petrović gosti su “Cibone”. Početak susreta je u 20 sati.