Adria Oil Škrljevo

Novi neuspjeh: Vuković i Allen spriječili senzaciju u Mavrincima

Zlatko Horvat

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Adria Oil Škrljevo - Zadar 72:79 (23:18, 18:19, 20:22, 13:20). Serijom 16:2 od prve do sedme minute posljednje dionice Zadrani su osigurali pobjedu



Susret 12. kola HT Premijer lige košarkaša: Adria Oil Škrljevo – Zadar 72:79 (23:18, 18:19, 20:22, 13:20). Dvorana Mavrinci. Gledatelja 200. Suci: Jovović, Gracin i Reić (Zagreb). Opunomoćenik: Kurelović (Pazin).


ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Pandurić 16 (10-11), Mandić 18 (8-9), Vucić 5, Cvitković, Boban 5, Batur 9 (4-4), Kolić, Riewer 5, Bjelanović 2, Roberston 12 (0-3).


ZADAR: Uljarević, Allen 14 (1-2), Ivanov 14 (2-3), Palokaj 2, Vuković 19, Vavra 7 (2-4), Fundić 2 (0-4), Planinić 2, Keller 12, Gilbert 7.




Rijetke su utakmice u kojima je trener pobjedničke momčadi poslije utakmice lošije raspoložen od trenera poražene momčadi, koja je pritom izgubila šesti susret u nizu. Međutim, za Adria Oil Škrljevo ovo je bio poraz ohrabrenja, poslije minusa od 59 razlike protiv Cibone, sa Zadrom su se držali do početka posljednje dionice. Posljednji put vodili su u 31. minuti (62:61). Zadar je nakon toga serijom 16:2, u koju je 26-godišnji Riječanin Domagoj Vuković ugradio devet, a Amerikanac Bryon Allen sedam poena, riješio pitanje pobjednika. Dva nova igrača, centar Arkim Martin Robertson i branič Mate Mandić, donijeli su svježu krv u momčad Damira Rajkovića, koji je na duže razdoblje ostao bez kapetana Josipa Barnjaka.


– Moram biti zadovoljan jer smo odigrali pravu utakmicu i prikazali model kako smo trebali igrati u prvom dijelu. Pogodili smo s dva nova igrača, koji su donijeli novu energiju. Pokazali su se kao igrači koji će nam puno značiti u nastavku prvenstva. Rekao sam igračima u svlačionici, ako protiv Zadra možemo ovako odigrati obranu, ne vidim razlog zašto ne bismo i protiv drugih igrali na ovoj razini ili još i bolje kad se uigramo – kaže Rajković.


Domaći su na početku druge četvrtine imali najvećih plus sedam (25:18), što su ponovili i na startu treće dionice (44:37), ali nisu izdržali.


– Kada se lomila utakmica, kvaliteta Vukovića i Allena došla je do izražaja. Vuković je pogodio tri trice, a Allen je sve riješio šutom za dva poena. To je nešto što mi u ovom trenutku ne možemo braniti – dodaje Rajković.


Obje momčadi nagrađene su pljeskom nakon utakmice. Domaći su imali dodatnu podršku Gradske glazbe Trsat, koja je, pojačana članovima Glazbenog društva Spinčići, zasvirala »Lijepu našu«. Radi se o istoj ekipi koja je u Madridu bila bučna podrška hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji. 


Zadar je ovom pobjedom ostao u mrtvoj utrci s Cibonom za prvom mjesto uoči doigravanja. No, momčad trenera Danijela Jusupa pokazala je slabosti zbog kojih i jesu na dnu ljestvice ABA lige.


– Škrljevo je odigralo baš dobro, iznad razine u kojoj su odigrali prvi dio prvenstva, dok smo mi igrali baš loše. Premali je broj igrača bio raspoložen. Oni koji su ulazili s klupe, pogotovo vanjski igrači, bili su neraspoloženi. Mi baš nemamo širinu momčadi pa smo potrošili naše glavne igrače. Ne podcjenjujem Škeljevo, ali da smo ušli s više energije, lakše bismo pobijedili – rekao je Danijel Jusup, trener Zadra.