Riječka košarka živi...

Na Nafti se okupljaju sve generacije košarkaša Kvarnera

Kristian Sirotich

Iskusni Siniša Štemberger predvodit će mladu ekipu Kvarnera/Foto Arhiva NL

Iskusni Siniša Štemberger predvodit će mladu ekipu Kvarnera/Foto Arhiva NL

Želimo se približiti bogatoj tradiciji ovoga kluba, spojiti sve generacije i na neki način dodatno oplemeniti sve ono što za Kvarner činimo i što nam je namjera - započet će Dražen Padovan, možda i najzaslužniji čovjek što Kvarner 2010 uoči ove sezone nije izbrisan iz registra udruga



RIJEKA Nafta, nekadašnje kultno riječko košarkaško okupljalište, na kojemu su ponikla mnoga slavna imena riječke kraljice igara, večeras će ugostiti jedno naoko ni po čemu posebno, a ipak itekako znakovito događanje. Od 19 sati pod balonom nekadašnjeg hrama riječke ulične i sveokupne košarkaške scene okupit će se sve generacije Kvarnera, i onog starog i nikad prežaljenog kluba ugaslog pod teretom dugova, i ovog novog koji se zahvaljujući silnom entuzijazmu pojedinaca nastoji iskoprcati iz slične mu sudbine.


– Što nas je ponukalo na jedan ovakav potez? Jednostavno, želimo se približiti bogatoj tradiciji ovoga kluba, spojiti sve generacije i na neki način dodatno oplemeniti sve ono što za Kvarner činimo i što nam je namjera – započet će Dražen Padovan, možda i najzaslužniji čovjek što Kvarner 2010 uoči ove sezone nije izbrisan iz registra udruga. – Evo, da nismo pogriješili kada smo naumili ovo napraviti shvatio sam kada me je nazvao Milan Grabovac i rekao mi: »Ja ću doći jer me zanimaju najmlađi košarkaši, želim vidjeti kako se ponašaju, kako se kreću, kako igraju!«. Dakle, želimo osvjesiti ljude da košarka i Kvarner i dalje postoje u ovom gradu – nastavio je Padovan, najavljujući da su potvrdili doći ljudi poput Rudolfa Juga, Borisa Pilepića, Frnje Kosanovića, Ive Maslaka…Dakle, sve generacije Kvarnerovaca imat će prigodu vidjeti momčad za novu sezonu predvođenu trenerom Goranom Šućurovićem, koji će u igri »pet na pet« malo odmjeriti snage i onda »riječ« prepustiti najmlađim članovima kluba koji će pak odmjeriti snage u šutiranju, driblingu i hakli »tri na tri«.

– Mi zaista želimo da ovakvo predstavljanje na neki način postane tradicija i zbog toga smo pozvali i sve čelnike i trenere klubova iz naše Županije. Zaista želimo napraviti jednu pozitivnu atmosferu i pravu promociju košarke – zaključit će Padovan, koji je praktički dovršio proces sanacije dugova, s time da su neki vjerovnici, poput HKS-a, pristali još malo sačekati još malo bolje dane.