NBA

Minnesota doživjela razočaravajući poraz protiv Sunsa, uz “double-double” Šarića

Hina

Foto Reuters / Brad Rempel-USA TODAY Sports

Foto Reuters / Brad Rempel-USA TODAY Sports

Dario Šarić je priliku vrlo dobro iskoristio i ostvario svoj drugi 'double-double' u dresu Timberwolvesa ubacivši 15 koševa (šut 6/12, za tricu 2/5) uz 11 skokova i dvije asistencije



PHOENIX Košarkaši Minnesote nadali su se prekidu crnog niza na gostovanjima kod momčadi iz Zapadne konferencije NBA lige, ali su i kod najlošije momčadi, Phoenix Sunsa, doživjeli razočaravajući poraz 107-99.


Phoenix se tijekom posljednja dva dana našao u središtu pozornosti, ali ne zbog rezultata već zbog zbrke oko razmjene igrača u kojem je glavna zvijezda bio Trevor Ariza. Za njega su Sunsi u originalnom ‘tradeu’ trebali dobiti Austina Riversa iz Washingtona i dvojicu igrača s klupe Memphisa, ali se ispostavilo da su Sunsi računali na ‘krivog’ Brooksa. Naime, Phoenix je želio Dillona, a Memphis je bio spreman rastati se s MarShonom. I na tom je ‘sitnom’ detalju posao propao. Na kraju su Sunsi i Wizardsi odlučili obaviti direktnu razmjenu, pa će Ariza završiti u Washingtonu, a u suprotnom smjeru će Kelly Oubre i već spomenuti Rivers. Ta bi razmjena trebala biti finalizirana u ponedjeljak.


Arize nije bilo u sastavu Phoenixa, ali se nakon šest utakmica izbivanja vratio Devin Booker i pokazao se presudnim faktorom. Najbolji igrač Sunsa ubacio je 28 koševa uz sedam asistencija i sedam skokova. T. J. Warren je za pobjednike ubacio 21 koš, a prvi izbor drafta Deandre Ayton spojio je 18 koševa i 12 skokova. Dragan Bender ponovno nije bio u rotaciji.


Dvostruko dvoznamenkasto




Dario Šarić se prvi put od dolaska u Minnesotu našao u početnoj petorci, jer je iz osobnih razloga ovu utakmicu propustio Taj Gibson. Šarić je priliku vrlo dobro iskoristio i ostvario svoj drugi ‘double-double’ u dresu Timberwolvesa ubacivši 15 koševa (šut 6/12, za tricu 2/5) uz 11 skokova i dvije asistencije.


Dvostruki dvoznamenkasti učinak imao je i Karl-Anthony Towns sa 28 poena, 12 skokova i četiri asistencije, dok je Jeff Teague uz 10 koševa podijelio 11 asistencija. Timberwolvesima nije pomoglo ni 25 koševa Derricka Rosea. Na gostovanjima u Zapadnoj konferenciji njijhov ovosezonski učinak je 0-11, a ovo im je bio četvrti poraz u nizu.


Večer nakon što su propustili vodstvo od 16 poena u posljednjoj četvrtini protiv New Yorka, košarkaši Charlottea ugostili su Los Angeles Lakerse i doživjeli još jedno razočaranje. Lakersi su slavili sa 128-100, a kako su u posljednju četvrtinu ušli sa 30 poena prednosti, Luke Walton dao je priliku igračima koji ne dobivaju često priliku. Među njima je bio Ivica Zubac koji je dobio gotovo cijelu četvrtinu i ubacio šest poena (šut 3/4) uz jedan skok.


Još jedna rijetkost je da su Lakersi na ovoj utakmici imali dvojicu igrača s ‘triple-double’ učinkom. LeBron James je do njega došao sa 24 koša, 12 skokova i 11 asistencija, a pridružio mu se Lonzo Ball sa 16 poena, 10 skokova i 10 asistencija, čemu treba dodati i pet osvojenih lopti. Ponajviše zahvaljujući ovoj dvojici gosti su imali sedmoricu igrača sa dvoznamenkastim učinkom.


Charlotte je imao samo četvoricu, a trojica su bili rezervisti. Najefikasniji među njima bio je Malik Monk sa 19 koševa, dok je Miles Bridges ubacio 17.


Preokret večeri


Preokret večeri pripada Chicagu, onoj istoj momčadi koja je prije tjedan od Celticsa izgubila sa 56 razlike. Bullsi su u San Antoniju okrenuli -21 s početka treće četvrtine te slavljem 98-93 zaustavili domaći pobjednički niz Spursa u posljednjih pet dvoboja.Bullsi su drugo poluvrijeme dobili sa 55-31, a do pobjede su ih predvodili Kris Dunn sa 24 i Lauri Markkanen sa 23 koša. Kod San Antonija LaMarcus Aldridge je ubacio 29 koševa uz 12 skokova, a DeMar DeRozan postrošio 23 šuta (8/23) za 21 koš.Još jedan pobjednički niz, onaj Boston Celticsa, prekinut je u noći sa subote na nedjelju. Momčad Brada Stevensa posrnula je na gostovanju u Detroitu, gdje su domaći Pistonsi slavili sa 113-104 i tako zaustavili Boston nakon osam uzastopnih pobjeda. Detroit su predvodili Blake Griffin sa 27 koševa i šest asistencija te Andre Drummond sa 19 poena, 20 skokova i pet blokada. Kod Celticsa je Kyrie Irving ubacio 26 poena, a Marcus Smart 21.James Harden je još jedim ‘triple-doubleom’ sa 32 koša, 12 skokova i 10 asistencija predvodio Houston do pobjede u Memphisu 105-97. Za Rocketse je Clint Capela ubacio 26 poena uz 10 skokova. Mike Conley sa 22 i Marc Gasol sa 17 koševa bili su najbolji kod domaće momčadi.

Orlando je sa stopostotnim učinkom završio dvije utakmice koje je momčad s Floride kao domaćin odigrala u Mexico Cityju. Nakon trijumfa nad Bullsima pobijedili su i Utah Jazz sa 96-89. Evan Fournier sa 24 koša te Nikola Vučević sa 15 poena, 19 skokova i pet asistencija bili su najbolji kod Magica. Donovan Mitchell sa 24 koša i Derrick Favors sa 21 poenom predvodili su ‘goste’.


Treći uzastopni poraz doživjeli su Los Angeles Clippersi na gostovanju u Oklahoma Cityju, gdje je domaći Thunder slavio sa 110-104. Paul George je ubacio 33 koša uz sedam skokova i šest asistencija za pobjednike, a Russell Westbrook je ostao na jedan skok od ‘triple-doublea’ sa 13 poena, 12 asistencija i devet skokova. Za Clipperse je 28 koševa ubacio Danilo Gallinari, Tobias Harris je završio sa 22, a Montrezl Harrell sa 21 košem.