NBA

Leonard ovacijama dočekan u Torontu, uzvratio pobjedom i 23 koša

Hina

Uoči utakmice Kawhi Leonard je dobio i NBA prsten/Foto USA TODAY Sports

Uoči utakmice Kawhi Leonard je dobio i NBA prsten/Foto USA TODAY Sports

Uz Leonarda, najzaslužniji za pobjedu Clippersa bio je Lou Williams koji je ušavši s klupe ubacio 18 poena, dok je hrvatski centar Ivica Zubac u novoj pobjedi svoje momčadi sudjelovao sa sedam ubačaja 



TORONTO Najkorisniji igrač prošlosezonskog finala doigravanja NBA lige Kawhi Leonard, koji je bio i najzaslužniji za prvi naslov prvaka u povijesti Toronto Raptorsa u srijedu se po prvi put vratio u Scotiabank Arenu, ovoga puta u dresu Los Angeles Clippersa, a domaći gledatelji dočekali su ga ovacijama. Leonard je “uzvratio” još jednom odličnom predstavom te je sa 23 koša predvodio gostujući sastav do uvjerljive 112-92 pobjede.


Uoči početka utakmice Leonard je dobio i prsten namijenjen prvacima iz ruku svog bivšeg kapetana Kylea Lowryja, no kada je utakmica počela pokazao je Raptorsima koliko im nedostaje.


Uz Leonarda, najzaslužniji za pobjedu Clippersa bio je Lou Williams koji je ušavši s klupe ubacio 18 poena, dok je hrvatski centar Ivica Zubac u novoj pobjedi svoje momčadi sudjelovao sa sedam ubačaja (šut za dva 3-6, slobodna bacanja 1-2), osam skokova, jednom asistencijom, jednom osvojenom loptom i dvije blokade za 16 minuta provedenih u igri. Kod domaćih najefikasniji su bili Pascal Siakam sa 24 i Norman Powell sa 22 koša.




Clippersi su sada na omjeru pobjeda i poraza 19-7 te se nalaze na drugom mjestu Zapadne konferencije iza gradskih rivala Lakersa koji su na 22-3, dok su Raptorsi na petom mjestu Istoka sa 16-8.


Bojan Bogdanović je u 127-116 gostujućoj pobjedi Utah Jazza kod Minnesota Timberwolvesa sudjelovao sa 14 ubačaja (šut za dva 2-6, trica 2-8, slobodna bacanja 4-4) te po tri skoka i asistencije za 35 minuta provedenih u igri. Jazz su do pobjede ovoga puta predvodili Donovan Mitchell sa 30 i Joe Ingles sa 23 poena, dok Wolvese šestog uzastopnog poraza nisu spasili Jeff Teague sa 32 i Andrew Wiggins sa 26 pogodaka.


Utah je s omjerom 14-11 trenutačno šesti sastav Zapada, dok je Minnesota sa 10-14 10. na Zapadu.


Phoenix Sunsi izgubili su na svom parketu od Memphis Grizzliesa sa 108-115, a Dario Šarić imao je slabu šutersku večer kod domaćih, on je za sedam koševa potrošio 10 lopti (šut za dva 2-5, trica 1-5), a usto je sakupio i po pet skokova i asistencija za 26 minuta provedenih na terenu. Frank Kaminsky sa 24 i Ricky Rubio sa 22 koša bili su najučinkovitiji kod Sunsa, dok su Grizzliese predvodili Dillon Brooks sa 27 i Jaren Jackson sa 24 ubačaja.


Sunsi su sada osmi na Zapadu sa 11-13, koliko imaju i sedmi Sacramento Kingsi te deveti Oklahoma City Thunder, dok su Grizzliesi sa 8-16 i dalje 13. momčad Zapada.


Milwaukee Bucksi nastavili su pobjednički niz su i bez Giannisa Antetokounmpa, oni su do 16. uzastopne pobjede stigli svladavši na svom parketu slabe New Orleans Pelicanse sa 127-112. Antetokounmpo je prosjedio ovaj dvoboj zbog ozljede mišića noge, ali Bucksi su i bez njega već u prvom poluvremenu izgradili prednost od 28 razlike koju su lako sačuvali u nastavku. Eric Bledsoe sa 29 i Khris Middleton sa 24 poena bili su najefikasniji kod Bucksa kod kojih je Dragan Bender ponovno ostao na klupi, dok su JJ Redick sa 31 košem i Brandon Ingram sa 25 ubačaja i 10 skokova bili najbolji kod Pelicansa koji su izgubili 10. put zaredom.


Milwaukee je s omjerom 22-3 uvjerljivo na vrhu Istoka, dok je New Orleans sa 6-19 pretposljednji, 14. na Zapadu.


Do omjera 22-3 stigli su i Los Angeles Lakersi koji su kao gosti svladali Orlando Magic sa 96-87. Do 12. pobjede u 13. utakmici u gostima ove sezone Lakerse je predvodio LeBron James s “triple-double” učinkom od 25 koševa, 11 skokova i 10 asistencija, Anthony Davis je dodao 16 poena, 12 skokova i 6 asistencija. Kod domaćih su Jonathan Isaac sa 19 i Evan Fournier sa 18 pogodaka bili su najbolji kod Magica.


James Harden imao je još jednu odličnu šutersku večer, u 116-110 gostujućoj pobjedi Houston Rocketsa kod Cleveland Cavaliersa ubacio je 55 poena.