LEBRON JAMES Ne želim čuti da netko govori kako se sada odmaramo

LeBron James i Kawhi Leonard/Foto REUTERS

LeBron James i Kawhi Leonard/Foto REUTERS



LOS ANGELES Zvijezda NBA i Lakersa LeBron James, koji već dva tjedna zajedno s ostalim suigračima iz svog, ali i iz drugih klubova ne igra košarku zbog pandemije koronavirusa, izjavio je kako ta prisilna pauza, koje neke podsjeća na odmor, njemu ne koristi što je suprotno ideji koju ljudi imaju za 35-godišnjake koliko on ima.


 


“Ono što ne želim čuti je: ‘Sada se dečki odmaraju'”, izjavio je James za podcast Road Trippin. “Ili: ‘LeBron, on ima 35, ima toliko minuta i minuta provedenih na terenu u nogama i sada se konačno odmara’.”




 


“Za mene je potpuno suprotno, jer moje tijelo, kada smo prestali igrati, me pitalo: ‘Što izvodiš? Što se događa? Tek je 13. ožujka, pripremaš se za doigravanje, zašto si sada stao?'”, objašnjava “King James”, inzistirajući da je “termin odmor pretjeran, posebno kada je igrač u naponu snage”.


 


Kao vođa Lakersa, vodeće momčadi Zapadne konferencije (omjer pobjeda i poraza 49-14), James je do sada odigrao sezonu dostojnu jednog MVP-ja, dok je šef NBA Adam Silver nije odlučio prekinuti do daljnjeg 11. ožujka kada se saznalo da je igrač Utah Jazza Rudy Gobert pozitivan na koronavirus.


 


Nakon toga su igrači, među kojima je i James i njegovi suigrači u Lakersima, također testirani na koronavirus i nalaze se u samoizlaciji.


 


“Nikada više u životu neću nekome dati high-five. Načekat ćete se da vidite mene i suigrače kako se tapšemo rukama”, kazao je James.


 


Govoreći o mogućem nastavku sezone trostruki NBA prvak (dva puta s Miami Heatom, jednom s Cleveland Cavaliersima) i četverostruki  MVP smatra da bi “trening kamp od deset do 15 dana i regularni kraj sezone skraćen na pet do deset utakmica bili dovoljni da se bude spreman za play-off”.


 


“Ono što se ne bi smjelo napraviti je odmah krenuti u doigravanje. Jer to bi diskreditiralo momčadi koje su se za to borile kroz 60 utakmica”, istaknuo je.


 


Do sada su četiri od 16 momčadi matematički osigurale kvalifikacije u doigravanje: Milwaukee, Toronto, Boston u Istočnoj konferenciji i LA Lakersi u Zapadnoj. Prije kraja sezone, jedina prava neizvjesnost odnosi se na osmu, odnosno zadnju momčad u Zapadnoj konferenciji koja bi išla u doigravanje. Osmi je trenutačno Memphis, ispred Portanda, New Orleansa, Sacramenta i San Antonia.


 


Osim toga LeBron James je ponovio kako ne bi htio igrati bez gledatelja: “Što znači riječ sport bez navijača? Nema uzbuđenja, nema suza, nema radosti…”.


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.