Prva liga košarkašica

Košarkaškice FSV-a na Gripama otvaraju svoju prvu prvoligašku sezonu

Zlatko Horvat

Košarkašice FSV-a s trenerima

Košarkašice FSV-a s trenerima



RIJEKA Za FSV (Flumen Sancti Viti) 12. listopada 2019. poseban je dan, ženska ekipa riječkog košarkaškog kluba danas će na Gripama imati premijeru u prvoligaškom društvu. S obzirom na rani termin (15.45 sati), Splićanke i Riječanke – otvaraju prvenstvo.


– Kroz ovaj tjedan osjećala se pozitivna energija uoči početka prvenstva. Brzo je prošlo mjesec dana priprema. Atmosfera je dobra, cure su se dobro povezale. Startali smo iznenađujuće dobro pobjedom na turniru u Puli. Kada imamo pravi pristup, kada smo rastrčani, možemo puno. To je i jedini način na koji možemo igrati, s puno energije – kaže Marin Mijaljević, trener FSV-a. Uz njega bit će i Monika Kovač, nekadašnja reprezentativka Hrvatske.


Deficit na poziciji centra riješen je dovođenjem Amerikanke Alexis Carter.




– Liga je smanjena sa 12 na deset klubova i cilj je ostanak. Imamo dosta mladih igračica i trebat će ih pričekati. No, nužnost je natjecati se u najvišem rangu. Bit će vrlo neizvjesno. Ovo je sezona u kojoj bi moglo bi najneizvjesnije jer liga je izjednačena, a puno je promjena. I Split ima mladu ekipu, koju sada predvode igračice koje su prošle sezone imale manje uloge. No, izgledale su opasno u pripremnim utakmicama. Pobijedile su Šibenik i Zadar, držale dugo u egalu pojačanu Ragusu. Naš odgovor mora biti puno energije i trke.


Rijeka, Mlakasport, Kvarner… Ženski prvoligaški košarkaški klubovi iz Rijeke kroz povijest. Na redu je FSV kao nastavak jedne tradicije ženske košarke u gradu. Imaju stotinjak mladih igračica u klubu i zbog svih njih sjajno bi bilo izboriti ostanak.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU