Premijer liga košarkaša

Košarkaši Adria Oil Škrljeva poraženi u Draženovu domu

Ivana Vaupotić

Karlo Uljarević (AO Škrljevo) i Damir Markota (Cibona)/Foto D. KOVAČEVIĆ

Karlo Uljarević (AO Škrljevo) i Damir Markota (Cibona)/Foto D. KOVAČEVIĆ



ZAGREB Susret 12. kola Premijer lige: Cibona – Adria Oil Škrljevo 101:92 (28:18, 28:25, 26:23, 19:26). KC Dražen Petrović. Gledatelja: 100. Suci: Dožai (Zagreb), Hordov (Zadar), Kovačević (Čakovec).


CIBONA: Bilinovac 13, M. Ljubičić 9 (6-7), Rogić 7 (3-4), Marić, Bundović, Gilbert 10 (2-4), Novačić 6 (2-2), Prkačin 5 (3-4), Rozić 10 (1-2), K. Ljubičić 12 2-3), Pilepić 10, Markota 17 (4-4).


AO ŠKRLJEVO: Šarac 18 (3-3), Yacoubou 17 (7-9), Ušić 10 (2-3), Lebo 3 (1-4), Barnjak 9 (2-5), Uljarević 10 (2-2), Kučan, Cvitković, Williams 16 (1-4), Krstanović 9.




Novi dolazak pod svodove Košarkaškog centra Dražen Petrović Adria Oil Škrljevu je donio težak poraz u sudaru s Cibonom. Konkretno, bila je to jednosmjerna utakmica u kojoj je domaća momčad kontrolirala zbivanja na terenu od početka do kraja.


Prve poene iz igre Adria Oil Škrljevo je postiglo nakon tri minute i 53 sekunde igre, kada je Karlo Uljarević bio precizan s poludistance za smanjenje zaostatka na tri razlike (9:6). Do tada su se gosti pogađali samo s linije slobodnih bacanja, a uspjeli su i izaći iz bonusa. No, nakon tog Uljarevićevog koša Adria Oil Škrljevu otvorilo se u napadu.


Na njihovu žalost, prvu četvrtinu obilježio raspoloženi Damir Markota, čija je mekana ruka u prvih sedam i pol minuta Ciboni donijela dvanaest poena. Domaćima je na ruku išlo i nekoliko isforsiranih, a samim time i nepreciznih šuteva Adria Oli Škrljeva, čime im je otvoren put za stvaranje opipljive prednosti. Točno šesnaest sekundi prije kraja prve četvrtine Krešimir Ljubičić postigao je koš za okruglih deset razlike (28:18).


Nastavak je donio kakvu-takvu ravnotežu, s time da se prednost Cibone rijetko spuštala ispod dvoznamenkastog. Zapravo, u prvih šest minuta druge četvrtine razlike se stalno kretala između deset i trinaest poena. Gosti su pokušavali uhvatiti priključak, ali nije ih išlo. Uz to, na isteku 16. minute Stipe Krstanović je zaradio četvrtu osobnu grešku, zbog čega ga je trener Damir Rajković povukao na klupu.


Nakon toga Adria Oil Škrljevo uspjelo je smanjiti zaostatak na sedam poena (43:36), no pet vezanih poena Frana Pilepića vratilo je rezultat na dvoznamenkastu razliku. Štoviše, vrlo brzo, u 18. minuti, Cibona je stekla najveću prednost u dotadašnjem dijelu utakmice (55:38).


Na početku treće četvrtine Krstanović je sa četiri vezana poena vratio Adria Oil Škrljevo ispod deset razlike nakon nešto više od minute igre (56:47), a ubrzo su trica i polaganje Achrafa Yacouboua razbudili nadu. Međutim, koševi raspoloženog Markote i Roka Rogića u ekspresnom roku su primirili goste koji su nakon toga opet ušli u seriju promašenih šuteva.


Njihovi suparnici su, pak, imali puno mirniju ruku te su na početku 27. minute stigli do okruglih dvadeset poena viška (75:55). Tu otklonjene sve dvojbe vezane uz pobjednika, ako ih je uopće i bilo. Doduše, gosti su u zadnjoj dionici igre malo popravili rezultat, ali više od toga nisu mogli. Jednostavno, Cibona je pokazala da je još uvijek jača od Adria Oil Škrljeva, a imala je i više nego solidnu šutersku večer.


– Zbog problema s osobnim greškama morali smo dosta rotirati, i tu smo se malo pogubili. U nekoliko navrata došli smo na sedam-osam poena zaostatka, ali promašili smo previše slobodnih bacanja. S druge strane, Cibona je neumoljivo kažnjavala svaki naš propust – zaključio je Rajković.