Josip Barnjak

Košarkaši AO Škrljeva igraju protiv Zadra i žele »skalp« ABA ligaša

Zlatko Horvat

Pobjeda nad Zadranima bila bi veliki plus. Puno bismo mirnije ušli u utakmicu s Goricom, ali i u drugi dio sezone – kaže Barnjak



RIJEKA Lakše se diše u momčadi Adria Oil Škrljeva, pobjeda nad »fenjerašem« Boscom u Zagrebu, kao i ona nad Šibenikom kolo ranije u Mavrincima, odagnala je tamne oblake. Opasnost za ostanak još nije prošla, ali Adria Oil Škrljevo je s ukupno tri pobjede dohvatilo Šibenik i Goricu, a sedmoplasirane Vrijednosnice Osijek na sedmom mjestu imaju samo pobjedu više.


– Nekako smo prošle sezone gajili domaći teren, pobjeđivali smo u Mavrincima. Ove sezone to smo malo izgubili i cilj je da vratimo taj domaći teren i pobijedimo Zadar – kaže kapetan Adria Oil Škrljeva Josip Barnjak.


Nije to samo priča, Škrljevčani vide svoju priliku u umoru Zadra i nekim posljednjim rezultatima.




– Zadrani su još sinoć igrali utakmicu ABA lige protiv Igokee i nisu se baš mogli odmoriti. Tu možemo tražiti prigodu. Osim toga, ove sezone je puna iznenađenja, Zadar je izgubio od Zaboka i Hermes Analitice, nije im strano gubiti od premijerligaša. I mi i želimo »skalp« ABA ligaša! Istina, nije tragedija ni izgubiti, ali pobjeda nad Zadranima bila bi veliki plus. Puno bismo mirnije ušli u utakmicu s Goricom, ali i u drugi dio sezone. Odmaknuli bismo se od donjeg dijela ljestvice, približili se sredini i ušli u jedan pozitivan ritam.


Barnjakov izostanak zbog dviju ozljeda jedan je od razloga skromnijeg premijerligaškog starta Adria Oil Škrljeva (1-6). Barnjak je u prvom kolu protiv Cibone dobio udarac koljenom u glavu, što je za posljedicu imalo trzajnu ozljedu vrata i utakmicu stanke. Vratio se u trećem kolu protiv Splita, da bi u četvrtoj rundi u Sinju ozlijedio prepone i pauzirao – četiri utakmice.


– Do ove sezone nisam imao ozljeda, ovo mi je prva duža stanka, ali mislim da sam se vratio. Bio sam u nekom svojem treningu. Žao mi je zbog utakmica u kojima sam mogao pomoći. Ove sezone želim napredovati, a ne izbivati s terena. Malo mi još treba snage i kondicije, ali bit će dobro – dodaje srebrni s U-20 Europskog prvenstva proteklog ljeta, koji je bio baš pravi »pegula«, jer je pri padu zadobio udarac koljenom u glavu od vlastitog igrača i ostao u »knock downu«, da bi se protiv »Alkara« poskliznuo na mokrom parketu i zadobio rupturu od tri i pol cenrtimetra… Sve je to sada prošlost, a utakmica sa Zadrom bliska budućnost.


– Dobro se poznajemo. Dosta je nositelja igre ostalo iz prošle sezone, počevši od Božića. Doveli su neke neke strance, ali oni ne mogu još igrati. Najvažnije je da smo mi svi konačno zdravi. Spremili smo se, dobro trenirali kroz ovaj tjedan. Pokušat ćemo im se suprotstaviti agresivnom igrom, dati sve za uspjeh.


Dobroj utakmici treba i lijep ambijent. Najvjerniji navijači Adria Oil Škrljeva trebaju pojačanje.


– Malo smo nekako izgubili navijače, mislim da se s pobjedama mogu vratiti. Dolazi Zadar, bit će više ljudi. Prilika je to da se dignemo i zadržimo ih – zaključuje Barnjak.