Premijer liga košarkaša

KONAČNO POBJEDA Košarkaši AO Škrljeva ostvarili protiv Osijeka pobjedu nakon koje se lakše diše

Zlatko Horvat

Ash Yaboubou (AO Škrljevo)/Foto Arhiva NL

Ash Yaboubou (AO Škrljevo)/Foto Arhiva NL

Pitanje pobjednika Škrljevčani su riješili u šest odličnih minuta posljednje četvrtine, u kojima su napravili seriju 18:3 i stekli najveću prednost, 18 poena razlike



MAVRINCI Susret 13. Kola Premijer lige košarkaša: Adria Oil Škrljevo – Vrijednosnice Osijek 79:66 (26:20, 17:12, 16:19, 20:10). Dvorana Mavrinci. Gledatelja 350. Suci: Radojković, Jurčević i Roglić (Split). Opunomoćenik: Sirotić (Pazin).


ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Šarac 9, Yacoubou 17 (4-4), Štemberger, Ušić 14, Lebo 2 (2-2), Barnjak 11 (4-4), Uljarević 9 (4-4), Kučan, Cvitković, Williams 9 (1-2), Krstanović 8 (2-4).


VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Pavlović 7, Ihring 9 (3-3), Mandić 6 (1-2), Boras, Perić, Abdul-Malik 19 (3-5), Šango 6, Darling, Vrkić 6 (4-4), Gospić 13 (1-4).


Škrljevčani su upisali vrlo važnu četvrtu prvenstvenu pobjedu, drugu u Mavrincima, poslije koje se lakše diše i otvaraju se horizonti doigravanja. Pitanje pobjednika riješili su u šest odličnih minuta posljednje četvrtine, u kojima su napravili seriju 18:3 i stekli najveću prednost, 18 poena razlike. U prvoj četvrtini, u kojoj su Osječani prvi i jedini put vodili (9:10), domaći su bili napadački učinkoviti, a strijelce je sa devet poena bez promašaja predvodio Yacoubou. Najviše straha sastavu Damira Rajkovića donio je pad Karla Uljarevića nakon asistencije za Krstanovića. Srećom, Uljarevićeva »špaga« prošla je bez posljedica. Ove sezone ionako je bilo previše ozljeda… U prvih pet minuita druge dionice domaću su ubacili – dva poena. Vratili su se nekim starim navikama, napadačkim problemima, zbog kojih su ostajali bez domaćih bodova u prvom dijelu sezone. No, nisu se ni gosti napadački iskazali, tek su uspjeli doći na dva poena minusa (28:26). Njihov post trajao je i duže, što su domaći iskoristili za bijeg na plus 13 (43:30) poslije trice Uljarevića na ulasku u posljednju minutu. Pomogla je i činjenica što je kod gostiju u tom razdoblju na klupi boravio njihov prvi strijelac Ante Gospić, nekadašnji igrač Cibone, koji je prebrzo skupio tri osobne pogreške. Ne ide ove sezone ništa jednostavno za »zelene« napadački problemi kojih su se nastavili pa su Osječani sredinom treće dionice pogotkom Gospića došli na samo minus jedan (53:52). Međutim, ni gosti nisu briljirali u šutu…

Nekoliko dobrih obrambenih reakcija otvorilo je Škrljevu nekoliko lakih poena i put prema pobjedi u susretu u kojem su oba sastava trice kombinirano gađali 10-55. Razigrali su se Ušić i Williams, da bi Yacoubou dvije i pol minute prije kraja okrunio veliku seriju 18:3 za nedostižno vodstvo 77:59.