Kapetan AO Škrljeva

JOSIP BARNJAK: Moramo se više koncentrirati na domaće prvenstvo i napraviti što bolji rezultat

Kristian Sirotich

Josip Barnjak/Foto Arhiva NL

Josip Barnjak/Foto Arhiva NL



RIJEKA Odbrojavanje se polako privodi kraju. Ovoga vikenda starta nova košarkaška sezona, odnosno novo izdanje HT Premier lige. Zbog nekoliko detalja nova će sezona biti drugačija od drugih. Prvo, uoči doigravanja igrat će se i treći krug natjecanja što će produžiti sezonu i povećati broj utakmica, i drugo, nema više Cedevite koja se zbog odluke vodstva kluba ujedinila s ljubljanskom Olimpijom. Košarkaši Cibone brane naslov prvaka, ali kako stvari sada izgledaju, nemaju ulogu prvih favorita. Ona pripada Zadranima koji su, takav je barem dojam, tijekom prijelaznog razdoblja napravili najbolji posao. Prvoligaški ždrijeb želio je da Zadrani novu sezonu otvore pred domaćim gledateljima utakmicom protiv košarkaša Adria Oil Škrljeva. Škrljevčani su tijekom godina uspjeli izgraditi status stabilnog prvoligaša, od kojega se svake sezone očekuje jedan mali iskorak. Prošle su došli do finala Alpe Adria Cupa, ali ne i do doigravanja. Tu se negdje nalaze i ovogodišnji ciljevi, ostati stabilan član elitnog razreda, dogurati što dalje u Alpe Adria Cupu i izboriti svoje mjesto u doigravanju. Kako trenutačno stvari stoje, to se ne čini nemogućim.


– Nakon nekoliko odlazaka i dolaska Jordana i Gospića, uspjeli smo se kompletirati i mislim da smo sada dobro popunjeni na svim pozicijama. Doduše, malo su nas mučile neke ozljede pa se nismo imali prilike do kraja uigrati, ali ono što smo odradili mislim da smo odradili dobro – započet će Josip Barnjak, kapetan košarkaša Adria Oil Škrljeva i jedan od ključnih igrača u momčadi trenera Damira Rajkovića. – Imamo neke postulate igre kojih ćemo se držati i mislim da smo spremni za start sezone. Doduše, odmah na startu nas čeka težak suparnik, gostujemo kod Zadra koji je po rosteru možda i najkvalitetnija momčad u novoj zoni. Međutim, protiv Zadra neće biti nikakvih opterećenja, bit će nam to dobra prilika da se malo dodatno uigramo. Mislim da je nama puno važnija ona druga utakmica koju doma igramo protiv Dubrave. Osim toga, Gospić nam je došao tek prije nekoliko dana pa se i on mora malo uklopiti, a ova utakmica u Zadru će za to biti odlična prigoda. Generalno, mislim da nam je raspored jako dobar, imamo na početku četiri gostovanja u Dalmaciji, ali doma u isto vrijeme malo lakše suparnike – smatra Barnjak, koji zacrtane klupske ciljeve nikako ne doživljava nedostižnim.


– Pokušat ćemo proći skupinu u Alpe Adria Cupu i u tom natjecanju napraviti rezultat u rangu prošlogodišnjeg, a svakako se moramo malo više koncentrirati na domaće prvenstvo i pokušati napraviti što bolji rezultat – rekao je Barnjak. 


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU