Branič "Kvarnera 2010" nakon poraza od "Cibone"

Igor Salamun: Idući put možemo pobijediti vukove

Zlatko Horvat

Za nas je utakmica na Gripama vrlo važna, idemo pobijediti. A s obzirom da smo nešto naučili, mislim da idući put na Kozali možemo pobijediti »vukove« – tvrdi Salamun 



RIJEKA » Četvrtfinale Kupa Krešimir Ćosić odigrano je u prekrasnom ambijentu, pred prepunom tribinom kozalske dvorane. »Kvarner 2010« i »Cibona« izazvali su buru zanimanja tako da su 15 minuta prije podbacivanja vrata dvorane »Dinko Lukarić« morala biti – zatvorena. Navijači »Kvarnera 2010« mogli su uživati u pravoj, borbenoj, čvrstoj utakmici, u kojoj je nedostajala samo domaća senzacija. Pobjeda je pripala kvalitetnijem, iskusnijem sastavu. Riječani su imali oscilacija u igri, ali to je i razumljivo. Neki u domaćem sastavu imaju u karijeri jakih utakmica koliko ih je »Cibona« odigrala samo ove sezone. 


 Stanka i ambijent


– Možda nam je nedostajalo malo više koncentracije u posljednjim trenucima. »Cibona« je ipak ABA ligaš. Svašta im se događalo posljednjih tjedana, ali konsolidirali su se. Osim toga, trener Rimac igrao je sa sedam, osam igrača, za mlađe igrače nije bilo puno minuta. Na nas je traga ostavila i stanka, čak i ambijent. Zato su se Zagrepčani na početku odvojili. Kada je popustila ta prva nervoza, zaigrali smo opuštenije, počeli smo pogađati. Podignuli smo i agresivnost budući da smo dobro odradili pripreme. Treba istaknuti stručni stožer koji je odradio veliki posao – kaže 28-godišnji Igor Salamun, branič riječke momčadi. 


  Amerikanac Blassingame, Davor Kus i Dario Šarić bili su prevaga. Blassigname je sjajno vodio igru, Kus i Šarić pogađali kada je bilo najvažnije. 


  – Dobro smo se nosili s njima, željeli smo pobjedu. Međutim, »Cibona« ima tri vrhunska igrača. Kusovo znanje i iskustvo došli su do izražaja, dok je Šarić za NBA ligu po svim pričama.  

Pružena ruka




Salamun je često odlazio, ali uvijek bi se vraćao »Kvarneru«. Tako je bilo poslije slovačke i šibenske epizode, u međuvremenu je igrao i za »Dardu«, prošle sezone za »Škrljevo«. U prvom dijelu sezone igrao je vrlo malo, vraćajući se u ritam treninga i utakmica poslije artroskopije koljena. 


  – Uvijek se vratim na početak. Kada god je trebalo, »Kvarner« mi je pružio ruku. Sada me trener Anzulović zamolio bih li ostao. Mislim da nisam pogriješio u odluci. Istina, došao sam nespreman u rujnu, zatekavši formiranu momčad. Kasnije se nadovezala i ozljeda pete. Polako hvatam ritam, sve treba doći na svoje. Uostalom, protiv »Cibone« sam igrao puno više nego što sam se nadao. Mislim da još mogu napredovati iako sam najstariji u momčadi. 


  »Cibona« je već zaboravljena, u subotu kreće A-1 liga i lov na Ligu za prvaka. Riječani na startu drugoga dijela prvenstva gostuju na »Gripama«. Žele li da dvorana »Dinko Lukarić« opet bude krcata kao protekloga utorka, jer Riječani su iznova pokazali da su željni prave košarke, morat će krenuti pobjedom. Splićani su slabiji u odnosu na prvi dio prvenstva, ali neće darovati pobjedu sastavu Vladimira Anzulovića. 


  – Za nas je to vrlo važna utakmica, idemo pobijediti i tako otvoriti Ligu za prvaka. Treba izboriti novu domaću utakmicu s »Cibonom«. S obzirom na to da smo nešto naučili, mislim da idući put na Kozali možemo pobijediti »vukove«!