NBA liga

Hezonja zabio 30 koševa za pobjedu Knicksa nad Wizardsima

Hina

Mario Hezonja/Foto REUTERS

Mario Hezonja/Foto REUTERS



NEW YORK Mario Hezonja nastavlja s odličnim igrama, u nedjelju je postigao rekordnih 30 koševa i pogodio ključnu tricu 44,8 sekundi prije kraja za pobjedu New York Knicksa nad Washington Wizardsima 113-110.


Prije dva dana postao je tek drugim hrvatskim košarkašem, nakon Tonija Kukoča, koji je ostvario triple-double učinak u NBA ligi, postigavši 16 koševa uz 16 skokova i 11 asistencija na gostovanju kod Houston Rocketsa.


U nedjelju je drugi put startao na mjestu plejmejkera umjesto ozlijeđenog Emmanuela Mudiaya i pogodio 12 of 21 šuta za Knickse, te uz 30 poena ostvario šest skokova i pet asistencija.


Luke Kornet postigao je 17 koševa, a Mitchell Robinson dodao 11 poena i 11 skokova za New York, koji je napokon prekinuo niz od devet domaćih poraza protiv Wizardsa.Unatoč pobjedi Nicksi su ostali posljednji na ljestvici Istočne konferencije sa slabim učinkom od 16 pobjeda i 64 poraza.

Washington je predvodio Jeff Green s 19 koševa, Thomas Bryant dodao je 17 poena, a Bobby Portis 11 koševa i 10 skokova.


Dragan Bender također je dobro igrao iako je njegova momčad uvjerljivo izgubila, zabilježio je 19 koševa i osam skokova za Phoenix Sunse, koje su Houston Rockets na domaćem terenu razbili sa 149-113.


Sunsi, koji su igrali bez polovice standardnih igrača, izgubili su osam od zadnjih 10 utakmica. Sezonu će završiti na posljednjem mjestu Zapadne konferencije protiv Dallasa u utorak.


Rocketsi su u nedjelju postavili NBA rekord s 27 trica, a u novu visoku pobjedu vodio ih je James Harden s 30 poena (šut 10 od 14), 13 skokova i devet asistencija za samo 29 minuta.


Clint Capela dodao je 22 koša i 13 skokova, dok je Eric Gordon završio s 26 poena uz u karijeri rekordnih osam trica.


Rocketsi su tom pobjedom zadržali treće mjesto u Zapadnoj konferenciji, a regularni dio sezone završit će u utorak u Oklahoma Cityu.Solidan učinak u nedjelju su na NBA parketima ostvarili i Dario Šarić, Bojan Bogdanović i Ante Žižić, iako su njihovi klubovi doživjeli poraze.

Dario Šarić postigao je 23 koša, najviše ove sezone, no u posljednoj četvrtini zabio je samo jedan poen u utakmici u kojoj su njegovi Minnesota Timberwolvesi poraženi od Oklahoma City Thundera.


Indiana Pacersi izgubili su od Brooklyn Netsa, a Bogdanović je zabio 13 koševa.


San Antonio Spursi pobjedili su pak Cleveland Cavalierse za koje je Žižić postigao 14 poena.