Novi sustav natjecanja

HT Premijer liga košarkaša iduće sezone igrat će se trokružno

Kristian Sirotich

Josip Barnjak (AO Škrljevo)/Foto Arhiva NL

Josip Barnjak (AO Škrljevo)/Foto Arhiva NL

Novost u odnosu na prošlu sezonu trebala bi biti i ta da će se završnica doigravanja za prvaka igrati na dvije i tri pobjede, a ne na tri i četiri pobjede kao do sada.



RIJEKA Jučer je u Zagrebu održan sastanak vodećih ljudi najboljih hrvatskih košarkaških klubova na kojemu su potvrđene neke stvari koje su se već unaprijed znale, ali su i dogovorene neke što bi mogle unijeti dodatnu dozu zanimljivosti u nacionalno prvenstvo. Dakle, ono što se unaprijed znalo jest to da od nove sezone u društvu najboljih hrvatskih košarkaških klubova više nema Cedevite, odnosno kluba Cedevita Junior, kojoj Hrvatski košarkaški savez nije dopustio pravo nastupa u društvu najboljih, odnosno nije im priznao pravno slijedništvo nekadašnje Cedevite, koja je sada preselila u Zagreb. Umjesto Cedevite tako će u HT Premijer ligi iduće sezone igrati momčad Dubrave. No, i to se već znalo.


Ono što se nije znalo, a moglo bi se dogoditi ako odobri Upravni odbor HKS-a na svom sastanku u ponedjeljak, jest da bi se nova sezona mogla igrati trokružno. Naime, nakon odigranih dvaju krugova kao i do sada odigrat će se još jedan krug natjecanja, a parovi za taj krug bit će određeni prema popularnim Bergerovim tablicama, odnosno prema plasmanu nakon odigranih 22 kola. Dakle, ukupno bi se prije doigravanja odigralo 33 kola. No, to ne znači da će se prvenstvo bitno vremenski produžiti, nova sezona trebala bi početi tjedan dana ranije nego prošla i završila bi dva tjedna kasnije jer bi se u ožujku utakmice igrale ritmom srijeda-subota. Novost u odnosu na prošlu sezonu trebala bi biti i ta da će se završnica doigravanja za prvaka igrati na dvije i tri pobjede, a ne na tri i četiri pobjede kao do sada.


Svi ovi noviteti trebali bi zaživjeti ako ih na svom sastanku u ponedjeljak potvrdi Upravni odbor HKS-a. U Upravnom odboru su Danira Bilić, Željko Dorić, Miroslav Vagner, Renato Martinko, Zdravko Rupnik, Željko Predovan, Ivan Artuković, Vice Sep, Tonči Anzulović i Dražen Pejić.