NBA liga

Golden State Warriors svladali Houston Rocketse i izborili sedmu utakmicu

Hina

Reuters

Reuters



Branitelji naslova prvaka Golden State Warriors su sinoć u petoj utakmici finala Zapadne konferencije svladali Houston Rocketse 115-86 na svom terenu i izjednačili u seriji na 3-3.


Sedma odlučujuća utakmica igra se ponedjeljak u Houstonu, a pobjednik će igrati protiv boljeg iz ogleda između Boston Celticsa i Cleveland Cavaliersa koji su također izjednačeni u seirji na 3-3 Iako su na kraju prve četvrtine gubili sa 17 razlike u nastavku su polako počeli preuzimati kontrolu i na poluvremenu smanjili zaostatak na deset razlike najviše zahvaljujući Klayu Thompsonu koji je zabio devet trica i na kraju bio najučinkovitiji strijelac sa 35 poena. U zadnjih 12 minuta Golden State je nadigrao Houston 31-9.


Osim Thompsona, kod Warriorsa su se istaknuli i Stephen Curry sa 29 koševa i Kevin Durant sa 23, dok je Draymond Green upisao deset skokova.




Najbolji strijelac Houstona bio je James Harden sa 32 poena, od čega je 15 zabio u prvoj četvrtini, dok je Eric Gordon, koji u prvoj postavi mijenja ozlijeđenog Chrisa Paula, zabio 19 koševa.


Ovo je prvi put od 1979. da se u oba konferfencijska finala igra sedam utakmica.


ZAPADNA KONFERENCIJA-finale:Golden State Warriors – Houston Rockets 115-86(Momčadi su izjednačen na 3-3 u seriji na četiri pobjede)