NBA liga

Golden State Warriors porazom počeli obranu naslova

Hina

Reuters

Reuters



Golden State Warriors su sinoć porazom počeli obranu naslova prvaka, Houston Rocketsi su ih pobijedili sa 122-121, dok je Cleveland Cavaliers u prvoj utakmici sezone upisao pobjedu protiv Boston Celticsa od 102-99.


Golden State je, u prvoj utakmici sezone kojoj je prethodila svečanost podjele prstenja prvaka NBA, imao priliku za pobjedu, ali je Stephen Curry promašio tricu pet sekundi prije kraja, a Kevin Durant je šutirao prema košu, ali prekasno.


Trica Trevora Arize dvije minute prije kraja utakmice dovela je Houston na 119-118, a onda Patrick McCaw pogađa šut i Golden State vodi 120-119. No PJ Tucker je nakon toga precizan s bijele crte za 122-120.




Nick Young koji je utakmicu počeo s klupe zabio je šest trica i utakmicu završio sa 23 pogotka u sjajnom debiju za Warriorse, Curry je dodao 22 koša, a Durant 20. Klay Thompson je ubacio 16 koševa. Golden State je ostao bez svog najboljeg obrambenog igrača Draymonda Greena koji je u trećoj četvrtini ozlijedio koljeno,


Chris Paul je u svom prvom nastupu za Rocketse postigao četiri pogotka, dok je najučinkovitiji bio Harden sa 27 pogodaka, a Eric Gordon je dodao 24.


Na Istoku Cleveland je slavio protiv Bostona, a LeBron James je zabio 29 koševa, od čega 13 u zadnjoj četvrtini za pobjedu Clevelanda. Osim toga James je asistirao Kevinu Loveu za ključnu tricu kojom su Cavsi došli u vodstvo od 102-98 46.3 sekundi prije kraja. Jamesu je malo nedostajalo da u prvoj utakmici sezone stigne do triple-doublea jer je uz 29 pogodaka ugrabio 16 skokova i upisao devet asistencija.


Kyrie Irving, koji je ovo ljeto prešao u u Boston nakon šest sezona u Clevelandu, imao je priliku za izjednačenje, ali je promašio. Irving je utakmicu završio sa 22 pogotka za Celticse koji su nadoknadili zaostatak od čak 18 koševa u trećoj četvrtini. Najučinkovitiji kod Bostona bio je Jaylen Brown sa 254 pogodaka.


Utakmicu je zasjenila teška ozljeda Gordona Haywarda, koji je ovo ljeto potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 128 milijuna dolara s Celticsima. Na Haywarda je doskočio James u pokušaju da uhvati loptu u slomio mu gležanj u prvoj četvrtini.


Kevin Love je dodao 15 koševa za Cavse, a Derrick Rose 14 u svom prvom nastupu za Cavse. Ante Žižić nije igrao.


Golden State Warriors – Houston Rockets 121-122Cleveland Cavaliers – Boston Celtics 102-99