NBA liga

Double-double Ante Žižića, skroman učinak Zubca

Hina

Bradley Beal (Washington) i Ante Žižić (Cleveland Cavaliers)/Foto REUTERS

Bradley Beal (Washington) i Ante Žižić (Cleveland Cavaliers)/Foto REUTERS



CLEVELAND Cleveland Cavaliers su sinoć kod kuće sa 116-113 pobijedili gostujuće Washington Wizardse iako su ispustili vodstvo od čak 25 koševa, a hrvatski košarkaš Ante Žižić je upisao double-double sa 12 koševa (šut iz igre 6/10) i isto toliko skokova.


Žižić je odigrao 24 minute za pobjedničku momčad i učinku je dodao i jednu asistenciju. Najbolji pojedinac Clevelanda bio je Jordan Clarkson sa 28 poena.


Cleveland je u zadnjoj četvrtini ispustio prednost od 25 koševa. Washington je u zadnjoj minuti došao na tri razlike i imao je priliku za izjednačenje 10.8 sekundi prije kraja, ali je Cedi Osman blokirao Troya Browna u pokušaju trice. Osman je utakmicu završio sa 26 koševa za Cleveland, a najbolji kod poražene momčadi bio je Bradley Beal koji je zabio 31 koš.




LA Lakers Ivice Zubca su poraženi kod kuće, bolji od njih su sa 121-105 bili Philadelphia 76ers. Joel Embiid je predvodio Sixerse sa 28 koševa i 11 skokova, a Jimmy Butler je dodao 20.


Brandon Ingram je bio najučinkovitiji kod Lakersa sa 36 koševa, a Zubac je odigrao 17 minuta i u tom je vremenu upisao skoman učinak sa sedam koševa (šut iz igre 2/5), dva skoka i tri asistencije.


I Phoenix Suns su doživjeli poraz, ali u San Antoniju gdje su ih domaći Spursi nadigrali sa 126-124 i to zahvaljujući pogotku Rudyja Gaya na zvuk sirene za kraj.


San Antonio je imao prednost od četiri koša 33.3 sekunde prije kraja, a onda je Devin Booker zabio za Phoenix i smanjio razliku na dva koša 24.9 sekunde prije kraja da bi Josh Jackson zakucavanjem 19.6 sekundi do kraja izjednačio.


Ovo je treća pobjeda zaredom za Spurse koje je predvodio LaMarcus Aldridge sa 29 ubačaja i 14 skokova, a Phoenixu nije pomoglo ni 38 koševa Bookera. Dragan Bender je na terenu proveo tri minute ali bez učinka.