NBA liga

Dallas nadigrao Golden State uz šesti Dončićev “double-double”

Hina

Luka Dončić/Foto REUTERS

Luka Dončić/Foto REUTERS



MEMPHIS Minnesota Timberwolves Darija Šarića su sinoć u gostima sa 112-99 svladali Memphis Grizzliese, a hrvatski je košarkaš u toj pobjedi sudjelovao sa 11 koševa (šut iz igre 3/9, trice 3/6), četiri skoka, tri asistencije te po jednom ukradenom loptom i jednim blokom.


Najbolji strijelac utakmice i Minnesote, koja je prekinula niz od pet poraza, bio je Karl-Anthony Towns sa 33 koša i 23 skoka. Andrew Wiggins je dodao 22 koša, a Josh Okogie 17. Mike Conley je predvodio Memphis sa 23 ubačaja.


Phoenix Suns Dragana Bendera su upisali još jedna poraz, sinoć su od njih sa 112-103 bili bolji Sacramento Kings.




Bender, koji je igrao u početnoj postavi, u 36 minuta na terenu je ubacio četiri koša (šut iz igre 2/6, trice 0/3), pridodavši tome četiri skoka, dvije asistencije i dvije ukradene lopte.


Najbolji kod pobjedničke momčadi su bili Harrison Barnes i Buddy Hield sa 25 poena svaki, dok je Phoenix predvodio Devin Booker sa 32 ubačaja.


Dallas Mavericks su sa 126-91 nadigrali Golden State Warriorse u Oaklandu, a Luka Dončić je upisao svoj šesti double-double sezone sa 23 koša, 11 skokova i 10 asistencija. Dirk Nowitzki je zabio pet trica za Dallas.


Razlika od 35 koševa je najveći poraz kod kuće ove sezone za Golden State koji je odmarao Stephena Curryja i Shuna Livingstonea. Kevin Durant je bio najbolji u redovima Warriorsa sa 25 koševa, ali je promašio svih osam pokušaja za tricu, a DeMarcus Cousins je dodao 19 poena.