Branič Rijeke

DARKO VELKOVSKI: Osjećam se odlično, ali… Nemojmo više o ozljedama, da ne ureknemo, ha, ha…

Marko Cvijanović

Darko Velkovski/V. KARUZA

Darko Velkovski/V. KARUZA



RIJEKA Kada je u ljetnom prijelaznom roku stigao u Rijeku iz Vardara, Darko Velkovski vjerojatno nije ni slutio da će u više od godinu i pol dana njegova statistika u novoj sredini biti tako mizerna, a brojke, kao i obično, puno toga govore. Dvadesetpetogodišnji makedonski branič upisao je za »bijele« u dvije sezone samo 14 nastupa i pritom na terenu proveo 916 minuta. Premalo uzimajući u obzir koliko je mogao. Velkovski je, dakle, odigrao 14 od moguće 72 službene utakmice za Rijeku, što iznosi samo 19,4 posto!? Mogao je eventualno dobiti priliku na još trinaest susreta koje je proveo na klupi, ali čak i u tom slučaju ne bi u značajnoj mjeri popravio dojam o svom učešću na Rujevici. Zanimljivo je, međutim, da je u istom razdoblju u dresu makedonske reprezentacije odigrao osam od mogućih 16 utakmica ili točno 50 posto.


Razlozi su dobro poznati, Velkovski je na ljetne pripreme uoči početka prošle sezone došao načet ozljedama koje su ga pratile obje sezone u redovima riječkoga prvoligaša: za profesionalnog nogometaša neuobičajeno je da u godinu i pol dana zaradi dvije rupture zadnje lože desne i jednu rupturu zadnje lože lijeve, uz povremene probleme s trbušnim zidom. Naravno da u nogometu katkad nema pravila, Barcelona je, primjerice, Dembelea debelo preplatila (105 milijuna eura) uzme li se u obzir da je ove sezone upisao samo devet nastupa i postigao samo jedan pogodak. Budući da u njegovu slučaju uvijek valja puhati i na hladno, svaki razgovor s Darkom valja započeti istim pitanjem: Kako zdravlje?


– Neka bude ovako uvijek i ja zadovoljan, bilo je dosta pehova u proteklom razdoblju. Sada je, da kucnem u drvo, sve u redu, prošao sam kompletne pripreme, osjećam se odlično, ali… Nemojmo više o ozljedama, da ne ureknemo, ha, ha, ha… – kaže Darko Velkovski, koji je prošle sezone u razdoblju od 22. do 27. prvenstvenog kola nanizao šest uzastopnih nastupa. Pokazat će se, na žalost, i jedinih.




– Ne znam stvarno što bih više rekao na tu temu, i meni već polako idu na živce priče o ozljedama koje su obilježile moje razdoblje u Rijeci. Znam da se to ne može pobrisati, ali bolje to više i ne spominjati… Mislim da je tako najbolje, jer… Vjerujte da je meni najgore. Uzroci ozljeda? Da se to može znati, nogometaši nikad ne bi bilo ozlijeđeni. Možda sam se neki put prerano vraćao poslije ozljeda, možda nisam trebao igrati neke utakmice za makedonsku reprezentaciju, jer nisam bio u natjecateljskom ritmu. Vjerujem da će se to u proljetnom dijelu sezone promijeniti.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU