Veliko priznanje

Centar “Cibone” Ante Žižić proglašen najvećom nadom ABA lige

Hina

Centar Cibone Ante Toni Žižić proglašen je »Najvećom nadom« u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi dva dana po završetku regularnog dijela sezone.Žižić je pobijedio u izboru u kojem su sudjelovali treneri, navijači i čelnici ABA lige, a 19-godišnji juniorski reprezentativac Hrvatske najveće je konkurente imao u Marku Guduriću iz Crvene zvezde te Timotheu Luwawu-Cabarrotu iz Mega Leksa.

Za Antu Žižića je glasovalo 32,9 % onih koji su sudjelovali u izboru, Gudurić je dobio 23 %, a Luwawu-Cabarrot 19,83 % kombiniranih glasova. Cibonin centar je dobio najviše glasova trenera, dok je kod navijača najbolje prošao Gudurić, a drugi je po popularnosti među navijačima bio igrač Partizana Vanja Marinković.


Žižić je u ovoj sezoni, prvo pod vodstvom Slavena Rimca, a potom i kod Damira Mulaomerovića, dobio ulogu startnog centra Cibone, te je u nešto manje od 26 minuta provedenih u igri imao prosjek od 13,4 koša i osam skokova po utakmici. Žižić je zbog ozljede propustio pet utakmica, a u 21 dvoboju njegova je prosječna valorizacija učinka bila 18. Po tim statističkim parametrima Cibonin centar je bio najbolji skakač ABA lige, treći po ukupnoj valorizaciji i 12. među najboljim strijelcima.


Ante Žižić je bio jedini igrač Cibone koji je ove godine ponio naslov najkorisnijeg igrača kola u ABA ligi. Bilo je to u 9. kolu, kad je u gostujućoj pobjedi Cibone nad Sutjeskom (80-68) za 33 minute u igri postigao 21 koš uz osam skokova i skupio 30 valorizacijskih bodova.




Ovo je treća godina da ABA liga proglašava »Najveću nadu«, izbor u kojem sudjeluju igrači mlađi od 22 godine, a po drugi put je tu nagradu odnio igrač Cibone. Dario Šarić je u Ciboninom dresu zaradio tu nagradu 2014. godine, kad su ‘vukovi’ pod njegovim vodstvom osvojili naslov prvaka, a prošle godine je trofej završio u rukama centra Mega Leksa Nikole Jokića, koji je potom preselio u NBA ligu i potpisao za Denver Nuggetse.