NBA liga

Boston od finala dijeli još samo jedna pobjeda

Hina

Reuters

Reuters

Ako Celtics pobijede u petak u Clevelandu Boston će zaigrati svoje 22. finale NBA i prvo nakon osam godina. Ako dođe do izjednačenja sedma utakmica se igra u nedjelju u Bostonu



Boston Celtics su poveli sa 3-2 u seriji nakon što su sinoć kod kuće sa 96-83 svladali Cleveland Cavalierse u petoj utakmici finala Istočne konferencije.


LeBron James, koji cilja osmo finale NBA, sinoć je utakmicu završio sa 26 koševa, deset skokova i pet asistencija, a osim njega samo je Kevin Love od njegovih suigrača upisao dvoznamenkasti učinak – 14 koševa.


Celtics su vodili cijelu utakmicu, prvu su četvrtinu završili sa 32-19 zahvaljajući seriji od 16-4, na poluvremenu je rezultat 53-42. Na početku zadnje četvrtine Boston vodi sa 76-60, a onda je ta prednost narasla u jednom trenutku čak na 20 koševa i dok kraja Cavaliers se nisu ozbiljnije približili.




Boston je predvodio rookie Jayson Tatum sa 24 koša i sedam skokova, a Jaylen Brown je dodao 17, Al Harford 15 uz 12 skokova.


Ako Celtics pobijede u petak u Clevelandu Boston će zaigrati svoje 22. finale NBA i prvo nakon osam godina. Ako dođe do izjednačenja sedma utakmica se igra u nedjelju u Bostonu.


Pobjednik ovog dvoboja igrat će protiv boljeg iz finala Zapadne konferencije gdje su Golden State i Houston izjednačeni na 2-2. Peta utakmica se na Zapadu igra danas u Houstonu.


ISTOČNA KONFERENCIJA– finale: Boston Celtics – Cleveland Cavaliers 96-83(Boston vodi 3-2 u seriji na četiri pobjede)