NBA liga

Bogdanović zabio 20 u porazu Indiane, Šarić 12 u porazu Minnesote

Hina

Bojan Bogdanović/Foto REUTERS

Bojan Bogdanović/Foto REUTERS



CHARLOTTE Bojan Bogdanović bio je najučinkovitiji igrač u redovima Indiana Pacersa koji su izgubili od Charlotte Hornetsa, dok je Dario Šarić odigrao solidno u porazu svojih Minnesota Timberwolvesa.


Charlotte Hornets su sa 127:109 slavili protiv gostujućih Indiana Pacersa, a hrvatski je košarkaš za poraženu momčad u 34 minute na terenu zabio 20 koševa (šut iz igre 6/9, trice 4/6) i upisao tri skoka i četiri asistencije. Ovo je bila druga utakmica Indiane bez Victora Oladipa i prvi poraz nakon tri pobjede.


Kod Hornetsa je najbolji bio Jeremy Lamb sa 21 košem, dok je Kemba Walker dodao 16 koševa i 11 asistencija. Charlotte je nadigrala Indianu u svakoj četvrtini, nakon prve je vodila sa 35:30, nakon druge sa 68:60, a nakon treće sa 105:84. Hornets su u zadnjoj četvrtini imali prednost od čak 26 koševa.




I Minnesota Timberwolves su upisali poraz, od njih su na njihovom terenu bolji bili gostujući Denver Nuggets sa 103:101. Jamal Murray je zabio 18 koševa, uključujući i dva slobodna bacanja 6.8 sekundi prije kraja, za pobjedu Denvera. Paul Millsap je bio najučinkovitiji u redovima pobjedničke momčadi sa 25 koševa.


Minnesotu je predvodio Karl-Anthony Towns sa 22 ubačaja i sedam skokova, a Derrick Rose je dodao 20 koševa. Šarić je odigrao solidnih 27 minuta i zabio je 12 koševa (šut iz igre 4/9, trice 1/4) te tome dodao sedam skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.


New York Knicks su nakon šest poraza upisali pobjedu, sa 117:109 su svladali Boston Celticse na njihovom terenu. Mario Hezonja je i drugu utakmicu započeo u prvoj postavi no opet se nije proslavio, u 13 minuta na terenu zabio je tri koša (šut iz igre (1/7, trice 1/6) i upisao dva skoka i jednu ukradenu loptu.Kyrie Irving je sa 22 ubačaja bio najbolji strijelac Bostona, dok je Tim Hardaway sa 21 košem predvodio Knickse.

Los Angeles Lakersi su sa 109:105 svladali Cleveland Cavalierse, a LeBron James je protiv svoje bivše momčadi zabio 32 koša i ugrabio 14 skokova uz sedam asistencija.


Cedi Osman je bio najbolji u redovima Clevelanda sa 21 košem, a bivši Laker Jordan Clarkson je dodao 20. Ante Žižić nije ulazio u igru za Cleveland, kao ni Ivica Zubac za Lakerse.


Chicago Bulls su sa 124:116 pobijedili gostujuće Phoenix Sunse, a Dragan Benderr nije ulazio u igru za poraženu momčad. Zach LaVine je predvodio Bullse sa 29 koševa, dok je kod Phoenixa najbolji bio Devin Booker sa 23 ubačaja.


Oklahoma City Thunder su sa 123:95 bili bolji od Golden State Warriorsa i to je četvrti uzastopni poraz aktualnih prvaka, prvi put otkako ih void Steve Kerr. Dennis Schroder je bio najbolji strijelac pobjedničke momčadi sa 32 koša, a Kevin Durant i Klay Thompson su sa po 27 koševa predvodili Golden State.