22. kolo

ABA LIGA: Cedevita ispratila Partizan sa rezultatom 85-75

Hina

snimio Hrvoje Jelavic / PIXELL

snimio Hrvoje Jelavic / PIXELL

Nakon što je Pecarski tricom izjednačio na 71-71 pet minuta prije kraja uslijedio je odgovor u vodu trica Krušlina i Ukića za bijeg Cedevite na 77-71 nakon kojega gosti više nisu ozbiljnije zaprijetili.



ZAGREB – Košarkaši Cedevite u susretu su posljednjeg, 22. kola regionalne ABA lige kao domaćini u KC “Dražen Petrović” svladali Partizan sa 85-75 (20-21, 18-18, 25-19, 22-17).


Cedevita je u zanimljivoj utakmici do pobjede stigla prvenstveno zahvaljujući putu za tricu, njezini igrači pogodili su 14 od 32 dalekometna pokušaja, a još je značajnije bilo da su trice pogađali kad god je to rezultatski bilo nužno.


Nakon što je Partizan serijom 10-0 na početku druge četvrtine pobjegao na 31-20, uslijedio je odgovor Cedevite od 15-3 prvenstveno zahvaljujući dalekometnom šutu, u drugom poluvremenu su igrači Cedevite s četiri trice zaredom stigla do vodstva 61-54 krajem trećeg dijela, a nakon što je Pecarski tricom izjednačio na 71-71 pet minuta prije kraja uslijedio je odgovor u vodu trica Krušlina i Ukića za bijeg Cedevite na 77-71 nakon kojega gosti više nisu ozbiljnije zaprijetili.




Damir Markota postigao je 15 koševa za Cedevitu, po 14 su dodali Roko-Leni Ukić i Džanan Musa, dok je Kwame Vaughn sa 20 poena predvodio Partizan.


Cedevita je tako ligaški dio natjecanja završila s omjerom pobjeda i poraza 17-5 te će u polufinalu igrati protiv Budućnosti. No, trenutačno još nije poznato koja će momčad imati prednost domaćeg terena jer je Budućnost na omjeru 16-5 uoči svog susreta posljednjeg kola u kojemu će u ponedjeljak ugostiti FMP. U slučaju pobjede Budućnosti, prvi polufinalni susret sljedeće nedjelje igrat će se u Podgorici, a u slučaju pobjede FMP-a domaćin u prvoj utakmici bit će Budućnost. Partizan je, pak, regionalnu sezonu okončao s omjerom 11-11.


Plasman u finale doigravanja ostvarit će momčad koja prva ostvari dvije pobjede, a drugi polufinalni par čine Crvena zvezda i Mornar.