Čikaška revija

69. ALL-STAR LeBronova momčad slavila u napetom finišu, Kawhiju Leonardu Kobeov trofej

Portal Novilist.hr

Kawhi Leonard/Foto REUTERS

Kawhi Leonard/Foto REUTERS



CHICAGO LeBronova momčad svladala je onu Giannisovu 157:155 u napetnoj završnici 69. NBA All Star utakmice. Ovo je treća uzastopna pobjeda Jamesove, odnosno momčadi Zapada, koja je u posljednjoj četvrtini stigla devet poena minusa, a onda došla do pobjede zahvaljujući precizno izvedenim slobodnim bacanjima Anthonyja Davisa. Dvadesetak tisuća navijača natiskalo se u United Centar u Chicagu i kako bi odalo počast prerano preminulom Kobeu Bryantu. Upravo je po ovom legendarom košarkašu nazvana MVP nagrada koja je otišla u ruke Kawhija Leonarda. Igrač LA Clippersa postigao je 30 poena uključujući i osam trica, te upisao sedam skokova i četiri asistencije.


– Teško je pronaći riječi kojima bi mogao opisati svoju sreću… Odnijeti i smjestiti ovaj trofej u svoju sobu, u svoju trofejnu sobu i samo pogledati Kobeovo ime na njemu… To mi puno znači, Kobe je puno napravio za mene samim time što me je inspirirao u mojem životu i karijeri – izjavio je Kawhi Leonard.


 U znak počasti Bryantu svi igrači Zapada nosili su na dresu broj 24 kojeg je zadnjih deset godina nosio Bryant u LA Lakersima, dok su u momčadi Istoka svi igrači nosili broj 2 kojeg je nosila Bryntova kćer, također košarkašica