Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 0° 4n
Sutra: 0° 0° 4n
20. siječnja 2019.
Kruna karijere

Upoznajte Toma Hiddlestona: Je li ovo momak koji bi mogao naslijediti Daniela Craiga?

Upoznajte Toma Hiddlestona: Je li ovo momak koji bi mogao naslijediti Daniela Craiga?
Upoznajte Toma Hiddlestona: Je li ovo momak koji bi mogao naslijediti Daniela Craiga?
Autor:
Objavljeno: 28. listopad 2017. u 9:15 2017-10-28T09:15:58+02:00

Neki Toma već vide kao nasljednika Daniela Craiga kad ovaj odluči prestati glumiti Bonda. Tom kaže kako bi to za njega bila kruna karijere jer od malena obožava Jamesa Bonda.

Od jučer u hrvatskim kino dvoranama igra skoro pa sigurni novi blockbuster studija Marvel »Thor: Ragnarok«, treći nastavak filmova o Thoru, nordijskom bogu groma. Redatelj filma je Taika Waititi. Glavne uloge glume Chris Hemsworth, Cate Blanchett, Idris Elba, Jeff Goldblum i Tom Hiddleston kojeg ćemo vam pokušati predstaviti u ovom tekstu. Osim u kinima Toma Hiddlestona trenutno možemo gledati i na televiziji u aktualnoj i vrlo dobroj BBC-jevoj osmodjeljnjoj hit seriji »Noćni upravitelj« u tjednom ritmu četvrtkom u 20.55 sati na HTV 1.

Serija »Noćni upravitelj« snimljena je prema istoimenom romanu majstora špijunskih trilera Johna Le Carrea. Do sada je osvojila je čak 17 uglednih televizijskih nagrada, uz 44 nominacije.

TOM Hidleston je vrlo zaposleni britanski glumac. Rođen je 9. veljače 1981. godine u Londonu kao Thomas William Hiddleston. Interes za glumu počeo je pokazivati odmalena. Njegova mlađa sestra Emma je također glumica, dok je Sarah, starija sestra, novinarka u Indiji. Njihovi roditelji su se razveli kada je njemu bilo trinaest godina. U vrijeme kada se brak njegovih roditelja raspao, tinejdžer Tom se obrazovao u internatu Iton u grofoviji Windsor u istom razredu sa princom Williamom.

Po završetku škole upisao je klasične studije na Cambridgeu, a paralelno sa tim učio je i glumu na Kraljevskoj akademiji dramskih umjetnosti u Londonu. Tijekom studija ostvario je odličnu ulogu u predstavi »Tramvaj zvan čežnja« Tennesse Williamsa, nakon čega su ga počeli angažirati na televiziji. Proboj na filmu doživio je ulogom supernegativca, zlikovca Lokija u Marvelovu blockbusteru »Thor«, ulogom koju je ponovio i u »Osvetnicima«, i u filmu »Thor: Svijet tame«, te sada u aktualnom trećem nastavku Thora »Thor: Ragnarok«. Tom je dobitnik MTV filmske nagrade za najboljeg zlikovca što dovoljno govori o njegovoj uvjerljivosti tumača nekog lika.

IZMEĐU tih filmova Tom Hiddleston je glumio F. Scotta Fitzgeralda u filmu redatelja Woodyja Allena »Ponoć u Parizu«, kapetana Nichollsa u filmu Stevena Spielberga »Put rata«, ljubavnika Rachel Weisz u »Dubokom plavom moru« Terencea Davisa, Thomasa Sharpea u »Crimson Peak«, Josepha Conrada u filmu »King Kong: Otok lubanja«, poznatog fotografa Roberta Cape tijekom španjolskog građanskog rata u drami »Close Enough« i Adama u filmu »Samo ljubavnici preživljavaju« redatelja Jima Jarmuscha uz Tildu Swinton i Miu Wasikowsku.

Vidljivo je da kombinira spektakularne blocbustere i zahtjevnije filmove. Blockbusteri mu služe da postane još popularniji da bi tako i umjetnički filmovi u kojima glumi zadobili zbog njegovog slavnog imena veću pažnju javnosti koju inače ne bi imali. Za te gledatelje istančanijeg ukusa preporučamo BBC-jevu seriju »The Hollow Crown« u kojoj Tom fantastično utjelovljuje engleskog kralja Henryja V. Uloga je to koja mu savršeno leži posebno jer se u njoj vidi njegovo klasično dramsko obrazovanje. Neki Toma već vide kao nasljednika Daniela Craiga kad ovaj odluči prestati glumiti Bonda. Tom kaže kako bi to za njega bila kruna karijere jer od malena obožava Jamesa Bonda.

MLAĐI čitatelji, a pogotovo čitateljice ako Toma Hiddlestona ne znaju po filmskim ulogama sigurno znaju da je on bio dečko pjevačice Taylor Swift s kojom je lani imao kratkotrajnu romansu dugu samo tri mjeseca. Tom je do tada vrlo vješto krio svoj privatni život. Poznato je jedino da je prije veze s Taylor Swift bio u vezi s glumicom Susannah Fielding. Taylor i Tom su putovali zajedno, pojavljivali se na javnim događanjima i na njima izmjenjivali nježnosti, ona ga je čak predstavila svojim roditeljima i on nju svojim roditeljima, a onda je puklo. Izgleda da je i njoj i njemu bila važnija karijera od ljubavi.

Hiddleston je ako to niste znali i novo zaštitno lice talijanske modne kuće »Gucci«. Sljedeći film u kojem ćemo moći gledati Toma Hiddlestona je film »Osvetnici: Beskonačni rat«. Početi će se prikazivati 4. svibnja 2018. godine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka