Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
10. prosinca 2019.
Isplativa zvijezda

Na svaki uloženi dolar, producenti dobiju 135. Ovo je jedan od najisplativijih holivudskih glumaca

Chris Evans / Foto: REUTERS
Chris Evans / Foto: REUTERS
Autor:
Objavljeno: 8. svibanj 2018. u 8:55 2018-05-08T08:55:44+02:00

Maturirao je 1999. godine i planirao upisati New York University. Tako je nakon završetka srednje škole otputovao u New York ali nije otišao na fakultet već na studij glume. Istog tog ljeta je upoznao agenta koji mu je pomogao da započne karijeru. Svaki dolar uložen u njega donosi producentima 135 dolara

Prema Forbesovoj godišnjoj top listi najisplativijih filmskih glumaca za 2016. godinu najisplativiji je holivudski glumac Chris Evans, zvijezda serijala filmova Fantastična četvorka, Kapetan Amerika i Osvetnici. Prvi je na toj listi već dvije godine zaredom. Izračunali su da za svaki dolar koji dobije on filmu odnosno producentima donese zaradu od čak 135 dolara.

Chris Evans je američki glumac rođen 13. lipnja 1981. godine. Osim po već spomenutim filmskim serijalima o superjunacima poznat je i po filmovima Cellular i Ovo nije još jedan tinejdžerski film, Kraljevi kvarta Luzeri i Koji je tvoj broj? .

EVANS je rođen u Sudburyju pokraj Bostona u američkoj saveznoj državi Massachusetts od oca zubara i majke plesačice. U obitelji ima još sestru i brata, Carly i Scotta i usvojenu sestru Shannu. Maturirao je na Lincoln Sudbury Regional High School 1999. godine i planirao upisati New York University. Tako je nakon završetka srednje škole otputovao u New York ali nije otišao na fakultet već na studij glume. Istog tog ljeta je upoznao agenta koji mu je pomogao da započne karijeru. Dobivao je manje uloge u televizijskim serijama poput Boston Public i The Fugitive i veću ulogu u tv seriji Suprotni spol prije nego sto je dobio prvu značajnu ulogu kao Jake Wyler u filmu Ovo nije još jedan tinejdžerski film . Nakon tog filma Chris je imao nekoliko glavnih uloga u filmovima The Perfect Score i Cellular.

GLUMIO je i u nekoliko nezavisnih filmova u kojima je publika mogla vidjeti i drugu, ozbiljniju stranu njegova glumačkog umijeća. Tako je recimo u filmu London glumio narkomana. Godine 2005. odabran je da glumi Johnnyja Storma, koji postaje Human Torch, odnosno Ljudska baklja u adaptacijama stripa Fantastična četvorka . Ulogu života počeo je glumiti 2011. godine sa likom i filmom Kapetan Amerika . Dosad je reprizirao ovu ulogu čak šest puta, tri puta u vlastitim filmova ( Kapetan Amerika: Prvi osvetnik , Kapetan Amerika: Ratnik zime , Kapetan Amerika: Građanski rat ), kao i tri puta u Osvetnicima ( Osvetnici , Osvetnici: Vladavina Ultrona i Osvetnici: Rat beskonačnosti ).

U KINIMA trenutno možemo gledati film Osvetnici: Rat beskonačnosti . U njemu Chris Evans glumi uz Chrisa Hemswortha, Benedicta Cumberbatcha i Roberta Downeya Jr., da navedemo samo neke. Film Osvetnici: Rat beskonačnosti dug čak 150 minuta neviđeno je filmsko putovanje stvarano deset godina, a obuhvaća cijeli Marvel Universe. Na platno nam donosi konačan i najsmrtonosniji obračun svih vremena. Osvetnici i njihovi saveznici superjunaci moraju biti spremni žrtvovati sve kako bi porazili moćnog Thanosa prije nego što on svojim razaranjem i uništavanjem okonča svemir. Nove Osvetnike moći ćemo gledati već 3. svibnja 2019. godine.

KAPETAN AMERIKA je izmišljeni lik, superjunak koji se pojavljuje u stripovima u izdanju Marvel Comicsa. Lik se prvi put pojavio u Captain America Comics 1 u ožujku 1941. godine. Procjenjuje se da je do 2007. prodano 210 milijuna primjeraka stripova Kapetan Amerika u 75 zemalja svijeta. U gotovo svim inačicama lika, Kapetan Amerika je alter ego Stevea Rogersa, nježnog mladića koji je pojačan do vrhunca ljudskog savršenstva pomoću eksperimentalnog seruma. Kapetan Amerika nosi kostim koji je dizajniran po uzoru na američku zastavu, a naoružan je i neuništivim štitom koji može biti bačen i kao oružje.

OSVETNICI su pak grupa izmišljenih stripovskih superjunaka izdavačke kuće Marvel Comics. Prvi put su se pojavili u stripu u listopadu 1963. godine. Osvetnici su se izvorno sastojali od Iron Mana (Tony Stark), Ant-Mana (dr. Henry Pym), Ose (Janet Van Dyne), Thora i Hulka (Bruce Banner). Ubrzo im se pridružio i Kapetan Amerika koji ih često predvodi u akcijama.

Chris Evans ima vrlo buran ljubavni život. Godine 2010. ostavljena Evan Rachel Wood bivša djevojka Marilyna Mansona» skočila je u njegov krevet«. Zvuči zanimljivo no radilo se samo o novoj reklamnoj kampanji za Gucci sa Rachel i Chrisom. Godine 1999. Chris se počeo družiti s američkom glumicom i fotomodelom Keith Bosworth. Zajedno su bili oko godinu dana.

Sa Jessicom Biel bio u pet godina dugoj vezi od 2001. do 2006. godine. Chris Evans se tijekom 2007. godine viđao sa glumicom Minkom Kelly, te nakon nje sa Emmy Rossam. Slijedila je veza sa Christinom Ricci koja je trajala oko šest mjeseci. Pisalo se da je imao romanse i sa Vidom Guer, Christinom Cavallari, Elizabethom Olsen i Amy Smart. Od 2015. godine viđa se sa Lily Collins.

Chrisu su pripisivali i vezu sa Sandrom Bullock, Jennifer Lawrence kao i sa Scarlett Johansson s kojom je glumio u čak šest filmova.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.