Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 6
Sutra: 9° 9° 6
26. siječnja 2020.
'Ženim sina'

Kauč perspektiva Siniše Pavića: Majke ti mile!

Ilustracija arhiva NL
Ilustracija arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 29. travanj 2018. u 9:27 2018-04-29T09:27:28+02:00

Da li smatraš da si primjereno obučena doći pred buduću svekrvu!? Njemu godine idu, treba se i djecom požuriti! Da li se uopće želiš udati? Ne treba nama trbušna plesačica! Kako to da se prije nisi udala!? Da si barem čarape obukla, a ne ovako sise, guzice za prezentiranje!!!

OVO je tek djelić zastrašujuće rafalne paljbe što su je na mlade žene u potrazi za ženikom osule majke momaka kojima mati mora tražiti suprugu. Ovo je tek mali dio onog što vam je moglo ostati u pameti nakon gledanja epizode showa Ženim sina? kojim je Nova TV odlučila uklizati u teren kojim je do sada, manje više suvereno, gazila RTL Televizija. Mala je ovo zemlja, ali je neiscrpan bazen svakojakih, osebujnih individua što samo čekaju da ih se pred kameru gurne. Pa kad ima Ljubav je na selu , bit će i Ženim sina?!

Malo je debeljuškasta, smatram da cura od 18 godina nije za tebe, ova ne valja jer bi seks svaki dana, ova je loša jer su joj gola leđa, ova nije ozbiljna, ova je preozbiljna. A to da se dvije djevojke u istoj opravici žele udati k'o da su jedna duša i jedno tijelo, to će jamačno ući u kakvo anale hrvatskog televizijskog stvaralaštva. Pucaju majke dok sinovi šute, a muževi polarodoim okidaju fotke da ih familija može analizirati. I sve bi to bilo, ha, već viđeno, da ne bi onog trena kada djevojke u štiklama grupno stoje pred majkama, a majke ih obilaze k'o na tržnici gajbe s povrćem. Pa ih mjerkaju i vrte očime. Fali samo da im se u zube zagledaju da vide kakvog su zdravlja, pa da sve bude posve ajme i kuku. Ali, valjda se sredstva ne biraju kada sin pređe 30-tu, a kući nijednu doveo nije. Show je ovo iz kojeg se da jedino naučiti da je ljubav posve u banani i da nema te konvencije koja nas spasiti može.

A KAKO je Nova TV odlučila krenuti žešće tamo gdje je carevao RTL, tako je RTL krenuo štipnuti štogod od onog čime se diči Nova TV. Dok na jednom kanalu ide tko zna koja epizoda Lud, zbunjen, normalan , na RTL-u pustiše seriju koja se odaziva na ime Susjedi . Čast Moameru Kasumoviću, Nataši Dangubić, glumcima svim, no tu od humora nema ništa. Da je godina 1965. pitanje je tko bi se smijao, a u godini 2018. je neduhovito lako moguće čak i za one majke koje sinu ženu pred kamerama traže. Geg jedva koji da upali, produkcija očigledno jeftina, iskarikirano sve taman da bude čovjeku žao svekolikog truda koji ne vodi daleko. A šteta je, jer doba su odavno druga, taman takva da Susjedi nikada neće biti Pozorište u kući pa da mu se veseli stariji svijet, niti će biti Moderna obitelj da ga zavole mlađi. Bit će tu negdje, otprilike, nigdje.

NO, LAKO je i ljudstvu na Novoj TV i ovom što vodi RTL kada ima HRT-a! Čak i u tjednima kada se čini da ništa ne može poći po zlu, na televiziji koju vodi dugogodišnji šef tehnike, pa još po njegovu povratku s sajma tehnologije u Las Vegasu, kažu najvećeg u univerzumu, na malim ekranima krene Spiderman kojem fali nekih 20-tak minuta početka. Ako je vjerovati onima koji na mah nisu s filma i HRT-a otišli na druge kanale, bila je to više nego sramotna epizoda HTV-a. I da, filmovi se i dalje na javnom servisu uredno prekidaju reklamnim porukama, svim pristojbama usprkos. I da, nije se tu više ničem za čuditi, jer odavno je ovom HRT-u važnije imati Karolini Vidović Krišto da uređuje i vodi Dobar dan, Hrvatska nego tehnički ispravan film.

Gledati s kolikim divljenjem spomenuta ugošćava odvjetnika Zvonmira Hodaka te mu daje koliko god hoće minuta da, glumeći s visoka krajnju nezainteresiranost, reklamira nestvarnu istinu da se itko odvažio njegove kolumne, što ih piše s desna za desni portal Dnevno.hr, pretočiti u humornu (!?) monodramu, jednostavno je neprocjenjivo. Tihomir Dujmović u teatru, Zvonimir Hodak u tetaru, Vidović Krišto od ushita na aparatima, taman da se čovjek smrzne od odgovora na pitanje - tko je slijedeći!?! Predstva se zove Žikina dinastija u lijevoj našoj i njom, kako to napisaše na Dnevno.hr, autor, a što drugo nego, brani hrvatstvo. Zato voditeljica ne skriva sreću. Zato je, sve se čini, glumac i redatelj Šiško Horvat Majcen jednostavno nanjušio sjajan izvor prihoda.

Ljepše je, međutim, Hrvatsku bilo gledati na HRT-u za prijenosa biciklističkih utrka Tour Of Croatia. Lijepa je, filmična, televizična i nema te porušene kuće, tih pustih gradova bez ljudi, niti tog drona što sve to nepogrešivo snima, da taj dojma može pokvariti. Lijepa je taman toliko da joj se s nama ne piše dobro.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu