Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Promocija branda Bordelle

Ema Kovač zaštitno lice izložbe "Undressed: A Brief History of Underwear" u londonskom V&A muzeju

Ema Kovač zaštitno lice izložbe "Undressed: A Brief History of Underwear" u londonskom V&A muzeju
Ema Kovač zaštitno lice izložbe "Undressed: A Brief History of Underwear" u londonskom V&A muzeju
Autor:
Objavljeno: 22. travanj 2016. u 9:04 2016-04-22T09:04:00+02:00

Posljednji u nizu uspjeha Eme Kovač je upravo ovaj u muzeju Victoria & Albert u Londonu. Ema na sebi nosi dobro poznati korzet brenda Atelier Bordelle koji je prva predstavila Severina u spotu Dobrodošao u klub

Hrvatska je do sada iznjedrila jako puno uspješnih manekenki i modela na svjetskoj modnoj sceni, a još jedna djevojka hrabro korača prema vrhu koji je do sada bio rezerviran samo za par njih. Imenima poput Kristina Šalinović, Ana Buljević, Ljupka Gojić, Helena Šopar i Korina Longin možemo dodati i ime mlade Eme Kovač koja u inozemstvu već godinama gradi itekako uspješnu karijeru.

Tako je u Londonu ovih dana otvorena izložba "Undressed: A Brief History of Underwear" koja će se godinu dana održavati u prestižnom londonskom muzeju Victoria & Albert. Izložba koja je sama po sebi zanimljiva, još je zanimljivija jer je jedno od glavnih zaštitnih lica te izložbe upravo mlada Hrvatica Ema Kovač.

Ema Kovač do sada je nosila neke od najprestižnijih hrvatskih revija poput onih dvojca Boudoir (Martine Čičko Karapetrić i Morane Saračević), ali i Matije Vuice i to u sklopu modne manifestacije Cro a porter. Dok je boravila i radila u Hrvatskoj, revija koja se najviše pamti je revija dizajnera Aleksandra Žarevca, koju je otvorila upravo Ema, a o njenom otvaranju revije priča se i danas.

Snimila je i kampanju za jednu od najomiljenijih mladih hrvatskih dizajnerica, Dianu Viljevac s kojom i dalje usko surađuje

Do sada je nosila revije Versace, Cavalli, te brojne druge, a jedina je Hrvatica i na naslovnici prestižnog magazina za bogataše, Capri.

Posljednji u nizu uspjeha Eme Kovač je upravo ovaj u muzeju Victoria & Albert u Londonu. Ema na sebi nosi dobro poznati korzet brenda Atelier Bordelle koji je prva predstavila Severina u spotu Dobrodošao u klub.

Clipboard01

- Bordelle je brand koji se iznimno velikom brzinom kreće prema svjetski poznatom imenu. Kombinira umjetnost s dizajnom pritom igrajući se s temom zavođenja i dominacije. Činjenica da je utjelovljenje Bordelle djevojke, koja je okarakterizirana kao snažna i samostalna, a pritom tajanstvena i senzualna, pripalo upravo meni iznimna je čast. Nosila sam njihov ikonski korzet “Shibari” koji je ujedno i najava za novu kampanju koju smo nedavno snimili i koja će uskoro biti lansirana na svjetsko tržište. Nova kolekcija se poigrava japanskim motivima i utjecajem japanske umjetnosti na zapadnjačku kulturu. Benjamin Kaufman, fotograf, Charlie McEwen, hair stylist, Valeria Ferreira, make-up, Anya Melkova, stilistica i naravno, dizajnerica Aleksandra Popa jedni su od najdivnijih i najprofesionalnijih ljudi s kojima sam imala čast raditi. To je definitivno jedno iskustvo koje će mi ostati zauvijek u sjećanju. Jedva čekam odletjeti u London i pogledati izložbu uživo jer ovako mi još sve djeluje pomalo nestvarno! Ovo je veliki korak naprijed za sve koji su sudjelovali u ovom projektu, budući da će izložbu posjetiti stotine tisuća ljudi, te sam sigurna da će kritika biti i pozitivnih i negativnih jer takvi smo - ljudi. Ipak, ja sam zaista sretna i neizmjerno ponosna što smo ovim projektom uspjeli prikazati svijetu srž Bordellea i njegovu izvornu poruku: “Memorable, provocative, and never without a reaction" izjavila je Ema Kovač.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.