Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
22. ožujka 2019.
The Islander

foto Zvijezde Vikinga i Igre prijestolja snimaju u Hrvatskoj

James Cosmo i Billy Barratt
James Cosmo i Billy Barratt
Autor:
Objavljeno: 3. srpanj 2018. u 16:25 2018-07-03T16:25:26+02:00

Film koji bi mogao oduševiti ljubitelje akcijsko-fantastičnih filmova donosi fantastičnu priču o otočaninu Nebu kojeg progoni vizija budućnosti koju je vidio kao dječak. Neba je utjelovio mladi danski glumac Marco Ilso kojeg naša publika prepoznaje po ulozi u seriji »Vikinzi«

Hvar, Pag i Brač, Split, Trogir i Vodice te jedna od najljepših uvala na Jadranu nedaleko Jablanca – lokacije su na kojima se već deset tjedana, u tajnosti, snima film »The Islander«, priča o postapokaliptičnom svijetu okuženom olujnim horizontom, utrkama futurističkim gliserima, zakulisnim igrama vladajućih te ljubavi i prijateljstvu.

Film koji bi mogao oduševiti ljubitelje akcijsko-fantastičnih filmova donosi fantastičnu priču o otočaninu Nebu kojeg progoni vizija budućnosti koju je vidio kao dječak, uvodi elemente tradicije i načina života ljudi koji žive na hrvatskim otocima te izvorne prirode zbog kojih fantastični elementi izgledaju vrlo realistično.

Caroline0Goodall

Neba je utjelovio mladi danski glumac Marco Ilso kojeg naša publika prepoznaje po ulozi u seriji »Vikinzi«, a uz njega glavnu ulogu, onu Nebovog djeda, ima poznati škotski glumac James Cosmo, najpoznatiji po ulogama u seriji »Igra prijestolja« i »Hrabro srce«. U filmu glumi i engleska glumica Caroline Goodall koju starija publika pamti po ulozi u »Schindlerovoj listi«, engleski glumac Jim Sweeney poznat po ulozi u seriji »Outlander« te danska glumica Sarah-Sofie Boussnina. Također, ulogu u filmu imaju i hrvatski glumci Slavko Sobin i Goran Bogdan, srpski glumci Ivana Dudić i Sergej Trifunović te engleski glumac Jamie Wilson. U filmu glume i Billy Barratt i Danica Nedeljković, najmlađi članovi glumačke postave koji igraju glavne dječje uloge.

Otocanin

Za režiju i scenarij zaslužan je hrvatsko-srpski dvojac s inozemnom karijerom: hrvatski scenarist i redatelj Domagoj Mažuran te srpski redatelj i scenarist Zoran Lisinac.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka